16-08-2016, 10:11
Byłem tam, zgadzam się w 100%

Pierwszy raz nad Balaton - prośba o porady
|
16-08-2016, 10:11
Byłem tam, zgadzam się w 100%
![]()
Witam,
planujemy z Mężem po raz pierwszy wybrać się na Węgry w przyszłym roku. Na razie padło na Balaton. Bardzo proszę o radę, czy jest sens i gdzie najlepiej wybrać się z 3-letnim miłośnikiem wody i kilkumiesięcznym berbeciem oraz jak gospodarze "rozliczają" takie dzieci. I jeszcze może w jakim czasie taki wyjazd byłby najlepszy. Dziękuję i pozdrawiam
09-09-2016, 9:07
Spędziłaś na forum 10 minut i od razu wrzucasz posta, jakich na forum są dziesiątki, jeśli nie setki. Bardzo prosimy o zapoznanie się z wcześniej poruszanymi tematami oraz relacjami z wyjazdów, wtedy wyjaśnimy wątpliwości i dopracujemy wspólnie szczegóły. Węgry to idealne miejsce na wypoczynek.
09-09-2016, 21:09
eplus ma rację najpierw poczytaj a potem zadawaj pytania
![]()
09-09-2016, 21:37
(09-09-2016, 21:09)wojti76 napisał(a): (...) Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem dla małych dzieci będą baseny termalne niż jezioro (...) osobiscie uwazam, ze male dzieci [no dobra - moze nie kilka mies. ale 3 lata juz tak] nie powinny sie kapac tylko w termach - ja, majac +/- 4 lata, bylem w stanie wykapac sie w rzece
09-09-2016, 22:05
Nie pisałem że dzieci powinny się kąpać tylko w termach , mam dwóch synków 2 i 7 lat i nie raz już kapali się w rzece młodszy już w tamtym roku gdzie miał zaledwie 13 miesięcy.
10-09-2016, 8:25
(09-09-2016, 8:59)kajwal napisał(a): - planujemy z Mężem po raz pierwszy wybrać się na Węgry w przyszłym roku... na Balaton. - Sporo macie czasu i zastanowcie się jak spędzić czas w obcym miejscu i jak odpocząć z małymi dziećmi. Sam Balaton i woda nie do końca spełnią wasze oczekiwania. - Rodzice i małe dzieci na wakacjach w środku sezonu to nie zawsze dobry pomysł, wiem to po sobie. Nie raz w okresie wakacji wyjeżdżałem z dziećmi, między innymi i nad Balaton - dla mnie to był trudny czas, dużo ludzi, śniadanie, kolacje, oczekiwanie w kolejce po zakupy i w restauracji na obiad... Balaton dla naszej "trójki" okazał się życzliwszym po 20.sierpnia. Nie było tłoku, ceny lekko w dól, woda do kąpieli jak najbardziej, place zabaw prawie puste... itd. - Płaciłem pół ceny za dzieci, z gospodarzami "Zimmer frei...Wolny pokój" zawsze można coś utargować. Każdego dnia mieliśmy gratis jakieś owoce, starszy Pan dla dzieci przyniósł kilka razy wyciśnięty i odsączony sok z winogron. Parkowanie na terenie posesji. Dla dzieci najbardziej odpowiednim jest łatwodostępny brzeg, płytka i ciepła woda, miejsca oferujące cień. Polecam te odwiedzone: Balatonlelle, Balatonboglár, Gyenesdiás, Csopak. W Siófok nie czuliśmy się dobrze. PS. Ostatnio... w roku ubiegłym z "dziećmi i dużymi wnukami" byliśmy w Balatonfenyves ![]()
Kajwal przejrzyj sobie ten wątek może Ci się przyda(jak sądzę)
![]() http://forum.wegierskie.com/Kemping-pod-...latk%C4%85 Jeżeli będziesz potrzebował więcej szczegółów to pisz.
21-09-2016, 14:55
My z naszymi brzdącami 5 i 9 lat byliśmy w Heviz. Bardzo dobra baza wypadowa z mnóstwem atrakcji w granicach 0,5-1h jazdy samochodem:
- plaża miejska i gęsia w Keszthely, pałac Festetics'ów, muzeum kolejnictwa - pływanie w gorącym wulkanie w Heviz, - zamki Szigliged i Sumeg, - winnice Badacsonytomaj, - podziemny rejs łódkami w jaskiniach Tapolca - aquaparki w Zalakaros, Zalaegerszeg, - półwysep Tihanny, lawendowy dom, W dwa lata później byliśmy w Veszprem. Mogę polecić: - plaża w Csopak, - wzgórze zamkowe w Veszpem, zoo - aquapark w Balatonfured, - zamek Csesznek, - dla starszych opactwo w Pannonhalmie Z południowego brzegu to z dziećmi bardzo polecam Balatonlelle (piaszczysta plaża, miniaquapark za niewielką dopłatą). Nie podobał nam się Siofok - taka jarmarczna Jastrzębia Góra dla niemieckich turystów.
15-03-2017, 23:53
Witam,
Wybieramy się w 3 rodziny nad Balaton na tydzień na przełomie lipca/sierpnia. 2+2, 2+2, 2+1 - w sumie 11 osób. Dzieciaki w wieku od 7 do 12 lat. Myślimy o czymś na południowym brzegu, bo słyszałam, że woda płytsza więc i bezpieczniej. Pasuje nam coś na zachodnim krańcu Balatonu, bo będziemy jechać z Podkarpacia, czyli pewnie okolice Siofok. Z tego co zdążyłam wyczytać na forum można dla takiej grupy osób wynająć dom i to by była dla nas bardzo fajna opcja. Niespecjalnie będzie się nam chciało gotować więc dobrze, by blisko były restauracje/pizzerie. Dzieciaki uwielbiają wodę więc basen mile widziany. Chcielibyśmy być jak najbliżej Balatonu. Ogród z grillem, możliwość wynajęcia rowerów w okolicy mile widziane. Oczywiście czystość to sprawa priorytetowa. Liczę, że coś nam podpowiecie :-) |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|