Liczba postów: 74
Liczba wątków: 6
Reputacja:
13
Drogi Adminie i wszyscy tutaj :-)
Mam problem z zakupem winiety na samochód. Stron wszelakich jest sporo - niektóre w wersji innej niż węgierska działają, a niektóre nie. Przejrzałem wszystkie, ale może coś pominąłem.
Czy jest możliwość zakupu winiety online za pomocą przelewu, czy bez posiadania karty kredytowej, a jedynie tzw. bankomatową ?
Wiem, że PZMot też oferuje sprzedaż, ale stosuje kilkunastozłotową marżę, więc na razie im podziękowałem. Kolejna sprawa - czy ew. robiąc opłatę za autostrady poprzez jakąś stronę, będę płacił jeszcze jakąś dodatkową prowizję dla banku, czy nie ? Ktoś z Was kupował, ma jakieś doświadczenia ?
Reputacja:
13
Tę stronę też już przeglądałem. Natomiast, raczej staram się mieć wszystko uzgodnione/załatwione/kupione przed wyjazdem, ale skoro tak mówisz...
A kupowałeś już tak winietę na granicy ? Masz doświadczenia w tym temacie ? OK, jeśli dogadasz się po węgiersku, nie ma problemu, chyba, że obsługa będzie mówiła również w jakimś innym języku ;-)
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 4
Reputacja:
113
I dowód rejestracyjny! Mnie prywatna lekcja różnic w wymowie a i o kosztowała drugą winietę. Za to do dzisiaj jeszcze to słyszę. Pokazując dowód, masz pewność, że nie będzie pomyłki i w system zostaną wprowadzone właściwe litery.
Budek w Rajce jest kilka i problemu z zakupem nie będzie. Przejeżdżając granicę drogą E77 o winietę można się nie kłopotać: M2 dla osobowych jest bezpłatna, co potwierdza stosowna informacja przy jej początku w Vácu. Innych przejść nie znam.
Reputacja:
13
Ja będę jechał na Tokaj, drogą nr 37 i granicę będę przekraczał w Satoraljau...
W każdym razie, dziękuję za wszystkie uwagi
Liczba postów: 480
Liczba wątków: 4
Reputacja:
113
W gruncie rzeczy każdy sposób jest dobry by uniknąć pomyłki.
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Chciałem tylko dodać że tygodniowa winieta ważna jest 10 dni