12-07-2017, 21:28
Witam, jestem nowym użytkownikiem i zarejestrowałem się z racji tego, że w przyszłym tygodniu razem z dziewczyną wyjeżdżamy na 7 dni na Węgry, z czego 5 dni w Balatonfured i mam kilka pytań w związku z tym
1. Po pierwsze, jak wymawiać nazwę miejscowości? Coś w stylu "Bolotonfyrd"?
2. Co należy zobaczyć w Balatonfured i najbliższej okolicy? W planach mamy wzgórze Jokai, jaskinię Loczy oraz Tihany i podróż pociągiem/autobusem do Badacsony, z tym, że Badacsony to raczej najdalszy wyjazd i wolelibyśmy zobaczyć coś bliżej jeśli się uda, no chyba, że dalej jest coś naprawdę wartego obejrzenia
3. Jakieś polecane winnice w Balatonfured?
4. Polecane restauracje w przystępnych cenach?
5. W planach mamy też objazdówkę rowerami po miejscowości, w którym miejscu można wypożyczyć rowery?
6. No i może jak po prostu warto spędzać tam czas
Nocleg mamy zarezerwowany w Berkenye Vendégház na ulicy Jokai Mór.
Z góry dziękuję za pomoc,
Mateusz
1. Po pierwsze, jak wymawiać nazwę miejscowości? Coś w stylu "Bolotonfyrd"?
2. Co należy zobaczyć w Balatonfured i najbliższej okolicy? W planach mamy wzgórze Jokai, jaskinię Loczy oraz Tihany i podróż pociągiem/autobusem do Badacsony, z tym, że Badacsony to raczej najdalszy wyjazd i wolelibyśmy zobaczyć coś bliżej jeśli się uda, no chyba, że dalej jest coś naprawdę wartego obejrzenia
3. Jakieś polecane winnice w Balatonfured?
4. Polecane restauracje w przystępnych cenach?
5. W planach mamy też objazdówkę rowerami po miejscowości, w którym miejscu można wypożyczyć rowery?
6. No i może jak po prostu warto spędzać tam czas
Nocleg mamy zarezerwowany w Berkenye Vendégház na ulicy Jokai Mór.
Z góry dziękuję za pomoc,
Mateusz