26-03-2022, 16:34
(26-03-2022, 16:19)mariusz napisał(a):Czekam na ten link, jednak jak go nie wkleiłeś to znaczy, że nie istnieje. Dobrze że nie mieszkasz np. w Krakowie gdzie jest zakaz palenia paliwami stałymi, również drewnem.No ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, smacznej zupy życzę.(26-03-2022, 12:46)adamus581 napisał(a):Czytaj ze zrozumieniem, napisałem w ostatnim zdaniu że nie pamiętam jak znajdę to podam, zresztą Ty już jesteś myślami w basenie, więc dla Ciebie ta informacja nic nie zmienia. Nie oskarżam Węgrów o brak wrażliwości bo to pewnie była decyzja rządu Orbana. Każdy z nas tankuje paliwo i gaz ale nie mamy jako Kowalski na to wpływu, ale gdzie pojadę na wakacje i komu dam zarobić pieniądze na to mam wpływ. Poza tym wojna w Ukrainie wiele zmieniła i warto widzieć te sprawy w szerszym kontekście. Ja palę w kominku drewnem bukowym i bardzo sobie chwalę, dzisiaj gotowałem na ognisku w kociołku zupę gulaszową.(26-03-2022, 10:58)mariusz napisał(a): Czytałem w jakimś artykule w necie jakiś czas temu że Orban nie przepuścił przez Węgry pociągu z dziećmi z ukraińskich Domów Dziecka pochodzenia polskiego, pociąg jechał do Polski z obwodu czerniowieckiego musieli jechać objazdem bodajże przez Rumunię. Poszukajcie w necie może znajdziecie źródło bo ja już szczerze mówiąc nie pamiętam.Może warto do takiej wiadomości dodać żródło, bez tego to jest zwykły fejk i szczucie .Owszem nie przepuszczają i nie wysyłają broni,ale przestańmy robić z nich ludzi pozbawionych odruchów ludzkich i wrażliwości.Cały czas przyjmują uchodzców i to już jest dużo a to ze mają przywódcę idiotę to inna sprawa.Może warto się zastanowić jakich przywódców i rząd my mamy? Ja w maju jadę na baseny,bo taki wyjazd nie ma wpływu na wojnę.Wcześniej ogrzewałem ruskim gazem dom, zatankowałem ruski ON. Niech pierwszy rzuci kamieniem co nie tankuje auta i nie używa gazu.