(10-04-2017, 12:58)grzego80 napisał(a): Witam wszystkich. Podłączę się pod temat, gdyż mam podobne plany i związane z nimi "rozterki".
Mianowicie całą rodziną (2 os. dorosłe, 8-latek, 2,5-latka) chcielibyśmy odwiedzić Węgry, co byłoby naszą 1. wizytą w tym kraju. Mamy w planach parki narodowe Słowacki Kras/Aggtelek, Bukki Nemzeti Park oraz Hortobagyi Nemzeti Park. W przerwie od parków myśleliśmy o relaksie w parkach wodnych takich jak Hajduszoboszlo czy Miskolc Tapolca. Tylko zastanawiam się, czy na początku maja nie będzie za zimno na to, aby skorzystać ze wszystkich atrakcji w tych parkach wodnych. Z tego co wyczytałem, Aquapark w Hajduszoboszlo czynny jest od 12 do 16 w maju, czyli stosunkowo krótko,a poza tym daje mi to do zrozumienia, że rankiem i późnym popołudniem jest zbyt chłodno na pływanie na zewnątrz.
Zależy jaka będzie pogoda ale myślę, że Aquaparku na polu może być chłodno chociarz byłem kiedyś na majówce w HB i było ciepło jak w lecie. Jak jechałem to pokazywało temp. na zewnątrz 28 stopni i było super ciepło - był to 2012 rok , nawet mam zdjęcie z tego wyjazdu - widok Z Aqa Palace 4 maj 2012
pt., 16:22:
Jak będzie zimno to pójdziecie do Aqa Palace.