07-03-2014, 19:36
Na dzisiejszej stronie "gazeta.pl" jest tekst z dziesięcioma odsłonami (foto plus przepisy) zatytułowany "Kuchnia węgierska - bogactwo smaków i zapachów".
http://magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchni...l#BoxLSTxt
Podano fotografię każdego dania oraz przepisy m.in. na: paprykę faszerowaną, zupę pasterską, paprykarz z kurczaka, gylyasleves, czy bogracz (do którego dołączono zdjęcie tortu ).
Autorką tekstu jest Klara Molnar, czyli jak można wnioskować osoba pochodzenia węgierskiego, co powinno gwarantować poprawność przepisów. Może ktoś z Was ten fakt sprawdzi. Ja zbyt mało znam niuanse węgierskiej kuchni.
http://magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchni...l#BoxLSTxt
Podano fotografię każdego dania oraz przepisy m.in. na: paprykę faszerowaną, zupę pasterską, paprykarz z kurczaka, gylyasleves, czy bogracz (do którego dołączono zdjęcie tortu ).
Autorką tekstu jest Klara Molnar, czyli jak można wnioskować osoba pochodzenia węgierskiego, co powinno gwarantować poprawność przepisów. Może ktoś z Was ten fakt sprawdzi. Ja zbyt mało znam niuanse węgierskiej kuchni.