26-08-2012, 17:00
(25-08-2012, 18:29)Tudós napisał(a): Jeżeli komus nie wystarczy internet, może korzystać z książek kucharskich, które wyszły w Polsce:
Wspomniane wcześniej "Na węgierskim stole" Klary Molnar i Tadeusza Olszańskiego:
http://www.studioemka.com.pl/index.php?page=p&id=68
Nobel dla Papryki - wznowione wydanie bestsellera z 1978
http://www.studioemka.com.pl/index.php?page=p&id=420
Robert Makłowicz: Smak Węgier:
http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka...%C4%99gier
Podróże kulinarne: Kuchnia węgierska. Wydawnictwo z serii Rzeczypospolitej, naprawdę poprawnie przygotowane
http://www.rp.pl/temat/115607.html
I hiciory w mojej biblioteczce :-)
Zawistowska Zofia, Gutowska Zofia: Specjalności kuchni węgierskiej, Polskie Wydawnictwa Gospodarcze, 1958
Romvary Vilmos: Rośliny przyprawowe i przyprawy w węgierskiej kuchni, Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, 1987
:-)
Witam
Mam wszystkie pozycje oprócz "Specjalności kuchni węgierskiej"
Pozdrawiam