Tak trochę oftopując - bo zanim zarezerwowałem noclegi(od soboty), nie sprawdziłem że oprócz pociągu, który znając życie jest drogi w cholerę, to nie da się dojechać ani tym OrangeWays ani Eurolinesem.Jeden chyba nawet jedzie ale jesteś tam na noc więc strata dnia i praktycznie jednego noclegu.
Tak więc pokombinowałem i plan jest taki.
Piątek
10.30 Kraków - Katowice(polskibus)
13.10 - 18.50 Katowice - Bratysława(polski bus)
Akurat hotel w którym już kiedyś się zatrzymywaliśmy jest na sąsiedniej ulicy więc już tak koło 20 będzie można wyjść sobie 'na miasto.
Sobota ok 11 autobus Bratysława - Budapeszt, tak więc koło 14tej powinniśmy być już w hotelu, wypoczęci + z wieczornym zwiedzaniem Bratysławy.
Koszta całej eskapady(nie licząc opłaty za nocleg w Bratysławie) to ok. 140 złotych za 2 osoby(70 Kraków-Katowice-Bratysława) + 18 euro Bratysława - Budapeszt..
Tak więc pokombinowałem i plan jest taki.
Piątek
10.30 Kraków - Katowice(polskibus)
13.10 - 18.50 Katowice - Bratysława(polski bus)
Akurat hotel w którym już kiedyś się zatrzymywaliśmy jest na sąsiedniej ulicy więc już tak koło 20 będzie można wyjść sobie 'na miasto.
Sobota ok 11 autobus Bratysława - Budapeszt, tak więc koło 14tej powinniśmy być już w hotelu, wypoczęci + z wieczornym zwiedzaniem Bratysławy.
Koszta całej eskapady(nie licząc opłaty za nocleg w Bratysławie) to ok. 140 złotych za 2 osoby(70 Kraków-Katowice-Bratysława) + 18 euro Bratysława - Budapeszt..