Zdaje się, że wzdłuż drogi do Satoraljaujhely biegnie ścieżka dla pieszych i rowerów. Przy tej drodze są też winnice i jakieś reklamy oraz d0mki wyglądające na sklepy. Kiedy są czynne nie wiem. Zobaczysz to na Google Street View - poruszaj się drogą z Satoraljaujhely do Sarospataku i patrz na prawą stronę. Na pewno trasa wzdłuż drogi szybkiego ruchu nie jest dla cyklisty atrakcyjna - warto skręcić w stronę Megyer Hegyi Tengerszem czyli do wsi Karolyfalva (wieś Karola, a to pierwsze to kamieniołom Morskie Oko). W kamieniołomie jest ścieżka piesza i stanowisko przyrodnicze, jest tam też miejsce biwakowe.
Co do kempingu to najpopularniejszy jest Vegardo, ten połączony z kąpieliskiem, a wielką zaletą jest możliwość swobodnego poruszania się po basenach, kempingu i wychodzenia na miasto oraz łączna cena za n0cleg i baseny. W lecie jest ekstremalnie zatłoczony. Kemping Tengerszem też ma gości, ale nic więcej o nim nie wiem. Jeśli planujecie tylko jedną czy dwie wizyty na basenach, to pewnie też może być.
Co do kempingu to najpopularniejszy jest Vegardo, ten połączony z kąpieliskiem, a wielką zaletą jest możliwość swobodnego poruszania się po basenach, kempingu i wychodzenia na miasto oraz łączna cena za n0cleg i baseny. W lecie jest ekstremalnie zatłoczony. Kemping Tengerszem też ma gości, ale nic więcej o nim nie wiem. Jeśli planujecie tylko jedną czy dwie wizyty na basenach, to pewnie też może być.