(09-01-2013, 23:43)lisia312 napisał(a): i co oznacza zdanie o połączeniu obu kąpielisk?
http://forum.wegierskie.com/S%C3%B3st%C3...t=#pid2483
W zoo są te wszystkie zwierzęta, z tym, że rekin pozostawia lekki niedosyt, bo ma pół metra długości i pływa w akwarium. Może trochę urósł od tamtego czasu, ale podejrzewam raczej, że to taka karłowata odmiana.
Natomiast nigdzie na Węgrzech nie widziałem w zoo dinozaurów, może ktoś wie, gdzie je można zobaczyć, bo dzieci od paru lat mnie męczą...
Zoo jest duże i chyba ma więcej atrakcji niż to w Lilafured, również skansen jest duży i interesujący, ale w 8 godzin da się na pewno obejść jedno z drugim.
Najlepiej przekonać się samemu Można też przełączyć mapkę Google na widok z góry [Muh] - północna część akwenu ma kolor trawy, to te szuwary z mojego zdjęcia zrobionego z terenu aquaparku przez płot. Być może południowa część jest bardziej atrakcyjna, ale Igrice to na pewno nie jest główne kąpielisko, które jest na północ od szuwarów - te czerwone okrągłe dachy to Aquarius, jeszcze dalej na północ i wschód - część odkryta połączona z Aquariusem. Zaś na zachód od okrąglaków po drugiej stronie drogi jest H0tel Sosto i jego camping.
Na zachód od Igrice jest Vadaspark, czyli po węgierskiemu zoo.