Liczba postów: 241
Liczba wątków: 0
Reputacja:
168
do czarteru nie potrzebujesz patentu ale jest dobrze widziany i wtedy ubezpieczenie moze byc nizsze
polskie dokumenty sa honorowane ale warto miec certyfikat issa
w sezonie nie ma dobrych cen na czarter i tak wiekszosc lodzi jest niedostepna
poza sezonem w mojej marinie (alsoors) mozna wynajac 9metrowy jacht od 130euro za dobe plus ubezpieczenie
z uwagi na czeste szkwaly i plytkie podejscia do marin trzeba miec pojecie o zeglowaniu
generalnie czarter zalatwia sie w zimie przed sezonem, teraz lapiesz okazje albo 'okazja' lapie ciebie
tapatalk
brak polskich liter
Liczba postów: 6,079
Liczba wątków: 11
Reputacja:
2,341
Ubezpieczenie "żaglówki bez kapitana" swoją drogą, ale jest i kaucja co w niektórych przypadkach to 800-1000 euro i więcej
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 3
Reputacja:
2
04-08-2020, 15:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-2020, 15:06 przez Wazzki.)
Edit nie chodzi mi o czarter jachtu z mozliwoscia spania tzn nie jest to konieczne avby byl wyposazony chodzi mi o prosta lajbe cos typu polski venus czy podobne.
Liczba postów: 241
Liczba wątków: 0
Reputacja:
168
pytales o 'niewielki jacht kabinowy', poza tym pojecie 'poludniowy brzeg balatonu' jest dosc pojemne
u mnie na polnocy (alsoors) trudno znalezc cos porzadnego i przypuszczam ze tak samo bedzie na poludniu
jak juz bedziesz na miejscu mozesz zostawic kartke w marinie z prosba o kontakt
sa posrednicy w internecie, nawet po angielsku, ale nie podejmuje sie ich weryfikacji
wynajecie (czarter) jakiejkolwiek lodzi zaglowej wiekszej od maczka oprocz ceny za najem wymaga dodatkowo ubezpieczenia i kaucji
tapatalk
brak polskich liter