Forum Węgierskie

Pełna wersja: Siofok restauracje z tradycyjną węgierską kuchnią
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Szanowni forumowicze.
Chciałem zapytać czy w Siofoku istnieją restauracje z tradycyjną węgierską kuchnią?. Jeśli ktoś z Państwa może podać namiar na takie restauracje będę bardzo wdzięczny. Wybieramy się na początku września.
(10-08-2017, 11:03)Walter White napisał(a): [ -> ]Szanowni forumowicze.
Chciałem zapytać czy w Siofoku istnieją restauracje z tradycyjną węgierską kuchnią?. Jeśli ktoś z Państwa może podać namiar na takie restauracje będę bardzo wdzięczny. Wybieramy się na początku września.

Z lat poprzednich przypadły do gustu...
"János Vendéglő" - Siófok, Szent László utca 192
"Piroska Csárda" - Siófok, Zamárdi út 37
(10-08-2017, 11:41)Sztasek napisał(a): [ -> ]"Piroska Csárda" - Siófok, Zamárdi út 37

O tak! Też tu jedliśmy! Pyszne jedzenie.
podbijam temat Uśmiech gdzie zjemy DOBRE węgierskie jedzonko w Siofoku i okolicach? mam niestety kilka złych doświadczeń z węgierskim jedzeniem Szeroki uśmiech
(15-06-2024, 21:03)jolciaa171 napisał(a): [ -> ]DOBRE węgierskie jedzonko w Siofoku i okolicach?

'Jedzonko'  Zdziwiony
Aranyszarvas jest bezpieczna
Troche lokalesów tam jada i nie słyszałem za dużo jojczenia
Poza tym omijaj nadbrzeżne bary z frytami to raczej nie spotka cię krzywda
Za Zamárdi jest bardzo znana Paprika, typowa pod turyste ale ludzie ją lubią

tapatalk
brak polskich liter
OMG... przepraszam za wyrażenie Szeroki uśmiech szukam godnej polecenia restauracji serwującej dobre węgierskie posiłki Szeroki uśmiech Lepiej? Uśmiech
"Piroska Csárda" faktycznie godna polecenia (pewnie dlatego, że na końcu miasta).
Zasadniczo w tak dużym i turystycznym mieście ciężko o porządną i uczciwą cenowo restaurację, szczególnie w centrum.
Z własnego doświadczenia polecam smażalnię ryb Sió Étterem és Halsütő, Vitorlás u. 1-3. Blisko centrum, przy kanale, ceny uczciwe, polskie menu.
Co prawda byłem tam ostatnio w 2022 roku, więc nie ręczę za jej stan obecny Uśmiech
Pizzeria Amigo, Fő u. 99 też dawała radę Szeroki uśmiech
Ze słodkości, wypieków i lodów polecam Marcipán Cukrászda és Kávézó, Fő u. 174-176 (blisko wieży ciśnień). Wielki wybór wszelkiej maści wypieków.
A to tego jeszcze Hala Targowa - Vásárcsarnok, Vámház u. 2. Najlepsze miejsce na zakupy lokalnych specjałów Uśmiech
(16-06-2024, 13:08)ex-komar napisał(a): [ -> ]'Jedzonko'  Zdziwiony

No, jeżeli za pieniążki to jedzonko  Szeroki uśmiech