Można coś takiego w sklepach znaleźć?
Bo w pierwszym podejściu mi się nie udało.
Jakaś "krakowska sucha z indyka" czy "z piersi kurczaka"...
Jak by się to nazywało u braci Madziarów?
Chyba gdzieś spotkałem w wędlinach krojonych szynkę z kurczaka, ale szukam raczej jakiejś całej kiełbasy.
w sprzedaży są:
> gruba kiełbasa z indyka - pulykakolbász vastag
> cienka kiełbasa z indyka - pulykakolbász vékony
> szynka z indyka - pulykasonka
> szynka drobiowa - szárnyassonka
(31-01-2019, 20:29)Sztasek napisał(a): [ -> ]w sprzedaży są:
> gruba kiełbasa z indyka - pulykakolbász vastag
Gugiel na powyższe hasło pokazał mi „Körös” turkey salami
A ten w opisie ma (znowu gugiel): Oprócz dodawania Turcja mięsa wykonana jest z łoju wołowego, więc świnie są w ogóle
Trzeba będzie studiować etykiety.
U nas ktoś robi kiełbasę "z indykiem" gdzie tego indyka jest 7g na 100g wyrobu, a wieprzowiny 125g...
Körös vastag pulykakolbász ... to dokładna nazwa produktu firmy
Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt.
Gallicoop, zakład przetwarzający mięso indycze w Szarvas >>>
To ich wędliny
Pasztet "pół na pół" - jeden zając, jeden wół.
Ta z mojego drugiego linku też jest pół drobiowa, pół wieprzowa.