mieso z winem
#1
Kurczak z musztardą i z cebulą pieczony w wine

składniki:
4 uda z kurczaka
2 cebule
20 ml białe wytrawne
2 łyżki jakościowej musztardy
1 garść natki pietruszki
sól,pieprz,olej


Solimy, pieprzymy uda.
Przygotowujemy garnek, który można używać w piekarniku. Na rozgrzanym oleju podsmażamy uda z obu stron.
Wyjmujemy uda i podsmażamy cebulę pokrojoną na cienkie plastry.
Gdy zeszklimy cebulę dodajemy wino i musztardę, lekko mieszamy.
Podgrzewamy piekarnik do 220 stopni.
Wszystkie skłdniki mieszamy i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy, aż mięso się zarumieni, a sos stanie się jedwabisty.
Mięso serwujemy z gotowanymi ziemniakami bądź z innymi łagodnymi dodatkami.
Smacznego
Odpowiedz




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości