Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Oczywiście chodziło mi o bilet 72 godzinny. Dzieci w wieku 7 i 11 lat.
Dziękuję za nakierowanie do placu bohaterów, już zlokalizowałam na mapie.
Jeszcze się upewnię, czy na taki bilet 24 godzinny lub 72 godzinny mogę poruszać się i metrem, i tramwajami, i autobusami i tramwajem wodnym? Zdaje mi się, że tak ale....
Liczba postów: 1,757
Liczba wątków: 232
Reputacja:
1,037
(18-09-2013, 23:54)Piola napisał(a): (...)Jeszcze się upewnię, czy na taki bilet 24 godzinny lub 72 godzinny mogę poruszać się i metrem, i tramwajami, i autobusami i tramwajem wodnym? Zdaje mi się, że tak ale....
Możesz ale ... Polecam poczytać na forum, kilka razy pisałem o tym. Miłej lektury
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Będąc w Budapeszcie polecam wycieczkę busami, które tam jeżdzą. Są to prywatne firmy oferujące zwiedzanie większości zabytków, atrakcji poprzez podróżowanie ich autobusami po mieście. W dowolnym miejscu możesz wysiąśc i zwiedzać, a jak chcesz jechać dalej to czekasz na ich kolejny autobus i wsiadasz na tym samym bilecie - koszt całodniowy to 40 zł (po targach)
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
Przeszukałem wątek ale nie znalazłem odpowiedzi na takie pytanie:
Z lotniska odjeżdża autobus 200E i kończy swój bieg przy niebieskiej linii metra, znalazłem przystanek końcowy 200E ale nie mogę namierzyć przystanku z którego ten autobus odjeżdża w stronę lotniska
Liczba postów: 2,303
Liczba wątków: 240
Reputacja:
375
Autobus odjeżdża z tego samego miejsca. W praktyce są tam trzy albo cztery przystanki obok siebie.
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
@fvg: Dziękuje za szybką odpowiedź
Liczba postów: 5
Reputacja:
0
Cześć
Czytałam forum od dawna by należycie przygotować się do 5-dniowej wycieczki do Budapesztu. (już w poniedziałek!! )
Dużo się dowiedziałam, dużo zapisałam i prześledziłam wszystkie interesujące mnie wątki łącznie z gastronomicznym (knajpki wypisane )
Dzięki za info, że studencki bilet miesieczny jest tańszy od 7-dniowego!
Na stronie wyczytałam, że uprawnia do jazdy tramwajami, autobusami, metrem, tramwajem wodnym. (mam nadzieję, że nic nie przekręciłam!)
1. Ale czy uprawnia też do wjazdu kolejką linową na Janos Hegy? (+ jak się tam dostać?)
2. Czy ID Card, to 9-cyfrowy numer albumu, który widnieje na legitymacji studenckiej?
jak mam wypełnić ten bilet? link do strony BKK
Z góry dzieki za pomoc!
Liczba postów: 6,284
Liczba wątków: 11
Reputacja:
2,573
Glamka - najlepiej przy kasie, podaj legitymację i poproś o wypełnienie karnetu
Liczba postów: 2,303
Liczba wątków: 240
Reputacja:
375
Datę, od kiedy ważny jest bilet wypiszą w kasie. Numer legitymacji wpisujesz już sama. Pomysł Sztaska z podaniem legitymacji też fajny
Liczba postów: 1,757
Liczba wątków: 232
Reputacja:
1,037
(07-11-2013, 21:52)Glamka napisał(a): (...)
Na stronie wyczytałam, że uprawnia do jazdy tramwajami, autobusami, metrem, tramwajem wodnym. (mam nadzieję, że nic nie przekręciłam!)
1. Ale czy uprawnia też do wjazdu kolejką linową na Janos Hegy? (+ jak się tam dostać?) (...)
Na wyciąg krzesełkowy na górę Jánosa należy nabyć osobne bilety.
Bilet miesięczny studencki jest ważny łącznie z legitymacja studencką, której numer wpisujesz na bilecie.
Na wyciąg krzesełkowy na górę Jánosa należy nabyć osobne bilety.
Miesięczny bilet studencki uprawnia do przejazdu w granicach administracyjnych Budapesztu następującymi liniami: 1-299, 900-999, M1, M2, M3, H5, H6, H7, H8, H9, oraz w określonych pociągach MÁV, na wyznaczonych trasach podmiejskich autobusów VOLÁNBUSZ i w dni robocze na liniach: D11, D12, D13 (tramwaj wodny).
Jak dojechać na górę Jánosa pisaliśmy już kilka razy. Poszukaj na forum. Możesz też skorzystać z aplikacji do planowania podróży na tej stronie .
|