08-05-2014, 19:59
Witam, wybór jednak padł na Siofok ;-) Dzięki za rady!
Noclegi nad Balatonem
|
08-05-2014, 19:59
Witam, wybór jednak padł na Siofok ;-) Dzięki za rady!
Witam wszystkich
![]() Zwiedziłem trochę świata ,ale na Węgrzech jeszcze nie byłem zawsze były to imprezy zorganizowane(biuro podróży) ale tym razem chcę pojechać własnym autem . Myślałem jechać do miejscowości Siófok nad Balatonem ,czy lepiej jechać tam (sierpień) i szukać kwater na miejscu ,czy lepiej rezerwować coś teraz ? Potrzebuję kwatery lub domku na dwie rodziny tj 4 os dorosłe i 4 dzieci. Czy polecacie może jakieś inne miejscowości nad balatonem Czy znacie może jakieś miejsca w miarę tanie na 8 ludków ? dziękuję z góry za pomoc .Pozdrawiam
10-05-2014, 17:16
Witaj w sierpniu po15 praktycznie sie prosza o turystów a i ceny nie sa duze
bo tu sie tak konczy sezon ale ja polecałbym ci mój watek "Szabadisóstó" tam masz dokladny opis miejsca reszte dopowiem na priv
15-05-2014, 20:23
Poszukuje noclegu na jedna noc w okolicy Siofok dla 2 osób w dniu 14.06.2014. Oby tylko łazienka była i miejsce do spania. Najlepiej blisko wody. I drugi nocleg 20.06.2014. Nie ukrywam że liczy się cena.
Ktoś może polecić jakieś fajne winiarnie w okolicy Siofok oraz restauracje w miarę cenowo z regionalnym żarciem. Pozdrawiam węgromaniaków.
Ja i mój mąż planujemy wyjazd nad Balaton początkiem sierpnia na tydzień (prawdopodobnie od 2 sierpnia do 9 sierpnia). Chcemy jechać autokarem, który z tego co się zorientowałam zatrzymuje się w Budapeszcie, Balatonilelle i Keszthely. Najwygodniej byłoby więc chyba zatrzymać się w Balatonilelle lub w Keszthely bo nie musielibyśmy kombinować z transportem, ale nie wiem czy te lokalizacje byłyby dla nas odpowiednie.
Trochę o nas: mamy po 27 lat, jedziemy sami, nie lubimy tłumów, dyskotek, całonocnych imprez itp. Chcielibyśmy spędzić romantyczne wakacje we dwoje ![]() Chcielibyśmy aby w pobliżu był jakiś supermarket (ponieważ śniadania i kolacje prawdopodobnie będziemy robić sobie sami) i jakaś niezbyt droga stołówka w której będzie można zjeść obiady. Większość czasu spędzilibyśmy na plażowaniu i zwiedzaniu okolicy (o ile jest co podziwiać ![]() Po wybraniu lokalizacji chcielibyśmy znaleźć zakwaterowanie w przyzwoitej cenie. Czy realne jest znalezienie noclegów w cenie do 1000 zł / tydzień za diw osoby? Zależy nam na pokoju dwuosobowym z własną łazienką w pobliżu jeziora (tak jak pisałam najlepiej do 0,5 km) oraz z własnym aneksem kuchennym lub ze swobodnym dostępem do ogólnodostępnej kuchni. Co do pokoju nie mamy wygórowanych wymagań - wystarczy że będzie czysto, schludnie i swobodnie. Balkon byłby mile widziany ![]() Jeszcze jedno, czy w pobliżu którejś z wymienionych przeze mnie miejscowości są wody termalne? Albo czy z tych miejscowości można do takiego miejsca dotrzeć lokalną komunikacją publiczną? ![]() Za wszelkie rady i podpowiedzi osób które mają już doświadczenie w tym temacie będę bardzo wdzięczna ![]() Pozdrawiam serdecznie!
18-05-2014, 19:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2014, 19:44 przez SKORPIONFH.)
Witam odwiedz mój wątek" SZABADISOSTO' może wam przypasuje
cena za osobe wtym roku 10 euro reszta pytan i ew ,rezerwacja pod adresem własciciela stefan.molnar.71 na fejsie. pozdrawiam i miłego pobytu gdzieby to nie było jak chcecie wiedziec wiecej poprosze na priv
18-05-2014, 19:41
(18-05-2014, 19:39)SKORPIONFH napisał(a): Witam odwiedz mój wątek" SZABADISOSTO' może wam przypasuje Dziękuję bardzo za namiar, na pewno wezmę pod uwagę ![]()
18-05-2014, 19:56
wpisz w googlach SIOFOK YBL.MIKLOS UTCA 35 domek z brazową bramą to siedziba Stefana pospaceruj w prawo od domkuzobaczysz reszte łacznez ryneczkiem plaża itp
Witam szukam noclegu w miejscowości Balatonlelle wybieramy się tam z mężem i 3 letnim synem i 1 znajomym. Szukamy 2 pokoi jednym z łóżkiem małżeńskim i 2 z jednym najlepiej blisko siebie. Może mi ktoś coś polecić
![]()
19-05-2014, 20:25
(19-05-2014, 19:20)sylwiam napisał(a): Witam szukam noclegu w miejscowości Balatonlelle... Klikkk na Balatonlelle ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|