Liczba postów: 185
Liczba wątków: 20
Reputacja:
136
Myślałem o Sárvár w kontekście majówki 2014. Obok Sárvár są też inne "wody", Bükfürdő, które też brałem pod uwagę (droższy wstęp niestety). Prognozy pogody są mało sprzyjające, więc być może zdam relację po Bożym Ciele.
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 6
Reputacja:
8
Właśnie jesteśmy w Sarvar. Na kempingu nie byłem ale korzystamy z kąpiliska. Polecam. Napoje są drogie reszta w miarę. Warto wejść wcześniej, bo leżaki są bezpłatne i szybko znajdują amatorów. Dwa dnii niepogody wykorzystaliśmy na zwiedzanie. Polecam SÜMEG - wspaniały zameczek na wysokiej górze. Za 500 ft może cię zawieźć minibusik. Zdecydowanie polecam Köszeg i var. Heviz nie polecam, bo jezioro zamykane jest o 18 stej aceny jak w Sarvar. No i od razu 38 metrów głębokości. Nie dla dzieci. Wszyscy znają lepiej lub gorzej niemiecki.
Reputacja:
8
Dzisiaj byliśmy w Köszeg. Jest tam piękny zamek i atrakcja dla dzieci. W podziemiach jest sala biesiadna z makietami potraw. Obok jest zbrojownia a w niej doskonałe repliki muszkietów, szabel, mieczy i toporów. Można to brać do ręki i "się pobawić". Miasteczko jest piękne choć trudno znaleźć miejsce do zaparkowania. Dobre wina produkują choć wina feledes są nalewane z kadzi do butelek i tanie ok. 500ft za litr. Win słodkich nie robią, a przynjamniej na słowo edes robili grymas zniechęcenia.
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Napiszcie Proszę jak z parkingiem obok kąpieliska czy blisko czy darmowy i czy dostępny?
Reputacja:
8
Witam!!!
parking koło kąpieliska jest darmowy z tym, że po 10.00 trudno znaleźć miejsce. Warto też być wcześniej, bo leżaki są darmowe i po 10.00 już trzeba czekać aż ktoś zwolni.