08-07-2014, 17:14
jutro ruszam do Sostofurdo, jak pogoda ? dużo ludzi na basenach, i dawać znać rodacy co są na miejscu na jakąś wspólną imprezę !
Sóstófürdő - Nyiregyhaza
|
08-07-2014, 17:14
jutro ruszam do Sostofurdo, jak pogoda ? dużo ludzi na basenach, i dawać znać rodacy co są na miejscu na jakąś wspólną imprezę !
08-07-2014, 23:26
(08-07-2014, 17:14)Kuba22 napisał(a): jutro ruszam do Sostofurdo, jak pogoda ? dużo ludzi na basenach, i dawać znać rodacy co są na miejscu na jakąś wspólną imprezę ! Dzisiaj ok 17 była burza Fajnie się siedziało w gorącym, zewnętrznym basenie gdy na głowę padał deszcz Było bardzo dużo ludzi bo wszyscy uciekli do aquaparku tu masz pogodę: http://www.idokep.hu/elorejelzes/Ny%C3%ADregyh%C3%A1za warto odwiedzić zoo ( o rzut beretem )
15-07-2014, 23:06
Witam,
Czy może mi ktoś udzielić odpowiedzi na 2 pytania: Jakie są obecnie ceny noclegów na kwaterach prywatnych ? Czy jadąc "w ciemno" nie będę miał problemów ze znalezieniem noclegu (2 osoby dorosłe + 2 dzieci)? Pozdrawiam, Tomek
16-07-2014, 8:54
W PLN wychodzi ok. 40-60 zł/osobę dorosłą.
Ja bym raczej nie ryzykowała jazdy w ciemno, tym bardziej z dziećmi - wybraliśmy się tak w ubiegłym roku - 4 osoby dorosłe + 1 małe dziecko, efekt był taki, że pierwszą noc spędziliśmy w hotelu (na szczęście nie zdarli bardzo, bo ok. 90 zł/os.), bo na kwaterach nic nie było wolne.
16-07-2014, 10:01
(16-07-2014, 8:54)Gorzka83 napisał(a): Ja bym raczej nie ryzykowała jazdy w ciemno, tym bardziej z dziećmi - wybraliśmy się tak w ubiegłym roku - 4 osoby dorosłe + 1 małe dziecko, efekt był taki, że pierwszą noc spędziliśmy w hotelu (na szczęście nie zdarli bardzo, bo ok. 90 zł/os.), bo na kwaterach nic nie było wolne. Coś w tym jest. My dwa lata temu też jedyny raz ze wszystkich wyjazdów w ciemno do różnych miejscowości, właśnie w Sosto nie znaleźliśmy nic wolnego. Może jednak baza noclegowa jest proporcjonalnie mniejsza do "popytu", niż gdzie indziej. Istotne jest to co napisała poprzedniczka "tym bardziej z dziećmi". Ewentualnie warto mieć jakieś rezerwowe rozwiązanie. My wtedy nie znajdując nic w Sosto chcieliśmy wrócić do Tokaju (mieliśmy info o tamtejszych wolnych kwaterach), pomyliliśmy drogę wyjazdową, zajechaliśmy ostatecznie do Hajdunanas i wieczorem w padającym deszczu w pierwszej napotkanej tam kwaterze znaleźliśmy fajny nocleg.
16-07-2014, 18:06
cusz tak bywa jak sie nie bierze pod uwagę namiotu, na kampingu iglice czy jakoś tak zawsze jest miejsce na namiot są tez domki drewniane i troche lepsze murowane, jednak na weekend to w ciemno trudno trafić coś więcej niż pole namiotowe bez rezerwacji ...
s
17-07-2014, 19:36
(15-07-2014, 23:06)tomekr napisał(a): Czy może mi ktoś udzielić odpowiedzi na 2 pytania: W ubiegły łikend wylądowaliśmy w Sosto około piątkowego południa 4 osoby nie mając żadnej rezerwacji szukają noclegu, ale mieliśmy rezerwę w postaci namiotów w bagażniku. Pierwsze to kamping Igrice i pytanie o domki. Młode dziewcze z bardzo słabym angielskim twierdzi że "nincz" czyli nic wolnego. Następny strzał to hotel Tara , tutaj recepcja długo kombinuje , ale w sumie bez rezultatów. Kolejny krok to napotkany domek z polskim hasłem "wolne pokoje". Tu jest już lepiej bo jest miejsce dla czterech osób, ale tylko na jedną noc (chcieliśmy dwie). Następnie pytamy w hotelu Barbizon - tu też nie jest źle bo jest miejsce, ale tylko dla dwóch osób. Jedziemy dalej i zatrzymujemy się przy kolejnym domku z kwaterami , zanim doszliśmy do bramki zatrzymał się samochód i zagadują nas czy nie potrzebujemy noclegu. OK , jedziemy za nimi kilka uliczek i wysiadamy aby obejrzeć lokum. Jest to taki typowy domek , ma 3 sypialnie 2-osobowe + mała kuchnia + duży pokój . Za całość trzeba zapłacić 15 tys forint (czyli na ten czas 210 zeta) za dobę. Miło spędzamy czas, gospodarze mieszkają 100 metrów dalej. Maćko ut. 22
21-07-2014, 15:06
Witam, czy mógłby ktoś kto ostatnio był w Nigerhazie, dać jakieś namiary na noclegi blisko basenów. Wybieram się z mężem i 2 dzieci (3lata i 6mcy) i nie chcemy jechać w ciemno. Jakiej formy noclegu szukać ? Całego domku nam się nie opłaci wynajmować. Czy można wynająć piętro w domku? czy lepiej pokój w jakimś pensjonacie ? co wyjdzie taniej i lepiej? tak żeby był dostęp do kuchni i własna łazienka. Proszę o jakieś info. pozdr
21-07-2014, 21:41
Dzisiaj dojechałem do Sosto, miałem backup w postaci pensjonatu ale jak przejechałem samochodem obok basenów zaczepil (zatrzymał na drodze)mnie jakiś facer. Pojechałem z nim pod dom prywatny i wynająLem parter domu za 13000 za dobę (2 osoby dorosłe i 2 dzieci) na 6 dni. Ulica Macko ut 7. Jest kuchnia w pełni wyposażona , łazienka, dwa pokoje (jeden przechodni na taras) ogród z huśtawka i grillem no i WIFI (właśnie korzystam). Na górze mieszka rodzina ze Słowacji do czwartku a potem moi znajomi przyjadą na weekend.
Pozdrawiam, Tomek
22-07-2014, 8:06
Daj znać jaka jest pogoda, bo z tego co na stronach pokazują to ma być cały tydzień opadów i ciekawa jestem czy faktycznie się sprawdza co podają.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|