16-07-2015, 8:56
Rzeszów - Hajduszoboszlo - trasa i kilka pytań
|
16-07-2015, 21:44
Masz na myśli autostradę Preszow -Koszyce te 30 km oczywiście że tak jeśli będziesz kierować się obiazdem do Preszowa ale nasuwa się pytanie czy jest sens nadrobić kupę kilometrów i jeszcze płacić za winietki ja zawsze jeżdżę Stropków Vranów Slovenskie Slovenskie Nowe Mesto- Tokaj- Nyreghaza- Debreczyn Hajduszoboszlo mniej kilometrów nie trzeba kupować winietek a czasowo myślę że podobnie wyjdzie ja w poniedziałek jechałem z Krosna 5 godzin a kilometrów wyszło 328 wg.licznika
16-07-2015, 22:52
Tak tę "autosradę" po prostu przyzwyczaiłem się przez tyle lat, raz jechałem tą drogą na Tokaj i wcale mi się nie spodobało wolę przemknąć szybko i leżeć w HB jak byk... pić znakomite wino wypoczywać niż kręcić te cholerne zakręty...
16-07-2015, 23:03
Każdy jeździ tak jak lubi ;-) ja odwrotnie nie lubię trasy przez Presov-Koszyce Miłego wypoczynku i bezpiecznej podróży
17-07-2015, 16:59
To ja jeszcze raz zapytam CZY LEPIEJ JECHAĆ :
1. Barwinek - Svidnik - Stropkov - Vranov 2. Barwinek - Krajna Polana - Makovce - Bukovce - Stropkov - Vranov 3. Barwinek - Krajna Polana - Makovce - Havaj - Olka - Tovarne - Vranov Jadę do Egeru, w sobotę rano z Rzeszowa (6 samochodów rodziny z dziećmi), chodzi o czas przejazdu i w miare normalną drogę. Pytanie w związku z remontami, które chcemy ominąć. Byle nie wkopać się w objazd który przez swoją "trudność" zajmie tyle ile czekanie na wahadłach głownej trasy. Dzieki za pomoc
17-07-2015, 21:51
[quote='zellt' pid='23463' dateline='1437145150']
To ja jeszcze raz zapytam CZY LEPIEJ JECHAĆ : 1. Barwinek - Svidnik - Stropkov - Vranov 2. Barwinek - Krajna Polana - Makovce - Bukovce - Stropkov - Vranov 3. Barwinek - Krajna Polana - Makovce - Havaj - Olka - Tovarne -Vranov Własnie wróciłem z Hajduszoboszlo i jechałem trasą nr 2 jazda przez Słowacje to koszmar od Sarospatak (bo tam robiłem przerwę w podróży aby odwiedzić tamtejsze kąpielisko) do Krosna jechałem 3 godziny 40 minut z jedna krótka przerwą na siku jak ktoś jest niezorientowany dodam ze to dystans 190 km Ruch duży masa tirów aut osobowych cały tranzyt przez Słowację przeniósł się własnie na Stropkow-Vranov-Trebisov-Sátoraljaújhely Remontowne odcinki to od Barwinka do Svidnika to jeszcze można ominąć przez Makovce ale dochodzi jeszcze remont drogi za Trebisovem i tam trzeba odstać na wahadle ja stałem trzy zmiany jakieś 15 minut a potem jeszcze mały objazd bo jeden odcinek drogi jest tam teraz jednokierunkowy można nim jechać tylko od Trebisova w kierunku Sátoraljaújhely ale jak się wraca to od ronda trzeba jechać już objazdem
to ja zaczynam poważnie myśleć o tym:
Lublin-Krajna Polana-Makovce-Olka-Stankovce-Bohdanovce-Cana-HB ktoś jechał?
18-07-2015, 14:30
Jechałem tydzień temu od Krajnej Polany do Stropkowa, droga taka sobie, kręta, wąska i bujająca...
18-07-2015, 23:05
Kochani właśnie siedzę w HB piję kolejnego drinka i wszystkim życzę takiej trasy jaką ja przebyłem.
Żadne stropkovy i itp. po prostu Jasło, Nowy Żmigród, Ożenna Bardejów Jest jedna mijanka, prawie zero tirów, bardzo ładna trasa, ta na Barwinek się nie umywa... jechałem z Ropczyc czas 4,50 h Ale ! są oznaki że wkrótce zacznie się i tu remont... , póki co jest OK i zero stania caly czas się jedzie miałem na mijance zielone światlo mijanka długa prawie kilometr ale tylko jedna !!!
19-07-2015, 19:15
(18-07-2015, 0:42)blonson napisał(a): to ja zaczynam poważnie myśleć o tym: Lublin-Krajna Polana-Makovce-Olka-Stankovce-Bohdanovce-Cana-HB ... w ub. tygodniu jechaliśmy od Sárospatak do Lublina w dzień ... przed Trebisovem roboty drogowe, objazd wyznaczony, mijanki nie ma. W Stropkowie odbiliśmy na drgę nr. 575 pozostawiając Svidnik i roboty drogowe ... wyjazd na drogę do Barwinka w miejscowości Krajna Polana. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|