Liczba postów: 1,227
Liczba wątków: 3
Reputacja:
678
Oczywiście ze jeśli się jedzie autostradą Preszow Koszyce
to winietkę trzeba mieć wykupioną i jeszcze jest płatna ekspresów za Koszycami ale oczywiście może ominąć te płatne odcinki a jeśli chodzi o drogę z Zmigrodu do Bardejowa nie jest zła ruch mały ale trochę kręta
Liczba postów: 3,685
Liczba wątków: 85
Reputacja:
2,449
Ale żadna trasa nie prowadzi przez Nowy Żmigród. Ja tam bywam, bo przez Nowy Żmigród i Gorlice jeździłem na Zakopane.
Dziwny jest ten zaznaczony wariant zachodni - kawał drogi z Rzeszowa aż do Pilzna, nie cały autostradą, bo od niej do Pilzna jest kawał, dalej z Pilzna też droga nie najwyższej kategorii. A potem znowu na wschód.
Liczba postów: 207
Liczba wątków: 9
Reputacja:
210
Jechałem kilka dni temu na Barwinek - Wyżny Komarnik (2 światła) - Makovce - Havaj- Olka - Vranov - Trebisov
Odcinek Havaj - Olka to pustki na drodze, jeden samochód osobowy na 5 minut , Tirów brak. O Trebisowie już było.
Teraz bym w Kosarowcach skręcił na Humenne i dalej na południe przez Michalovce - Welkie Kapusany do granicy w m. Pacin. To naprawdę spokojna droga , niewiele terenów zabudowanych , można jechać spokojnie.
Wersję Swidnik-Stropkov-Vranow będę omijał z daleka.
Liczba postów: 207
Liczba wątków: 9
Reputacja:
210
Proszę jeszcze zwrócić uwagę na często obsadzane zasadzki radarowe
1. na rondzie na południe od Trebisova (tam gdzie zaczyna się teraz remont)
2. na końcu drogi szybkiego ruchu - ten mały odcinek na południe od Koszyc do granicy.
3. wjazd od Słowacji do Sator-y (krótki odcinek od Tesco do ronda)