19-11-2012, 0:27
A co myslicie o tym by z lotniska dostac sie HEV na Nyugati Pa. a najlepiej na Kelefold Pa. i stamtad na nogach na Kocsis ucta ? Da rade tak ? Jaki dworzec ew stacja Hev jest najblizej ?
Komunikacja Jak najlepiej przemieszczać się po Budapeszcie
|
19-11-2012, 0:27
A co myslicie o tym by z lotniska dostac sie HEV na Nyugati Pa. a najlepiej na Kelefold Pa. i stamtad na nogach na Kocsis ucta ? Da rade tak ? Jaki dworzec ew stacja Hev jest najblizej ?
19-11-2012, 22:47
Z Kelenföld na Kocsis utca już faktycznie niedaleko. Półgodzinny spacer i jesteś na miejscu. Tylko, że nie ma żadnego (albo ja nie kojarzę) HÉV'a z lotniska. Masz pociągi na myśli? Nimi będzie dało się już tak dojechać.
Masz własną stronę internetową? Pomóż promować Forum Węgierskie!
20-11-2012, 14:11
Dzieki wszystkim za pomoc
Stanelo w koncu na tym ze poniewaz do Budapesztu lece sam a raczej jestem czlowiek towarzyski i skapy () wiec zdecydowalem sie : - ciac koszty na noclegu (za 6 nocy Kocsis zaspewal sobie 16 tys HUF) - szukac ludzi I dlatego zarezerwowalem hostel w bliskim polozeniu Budapest Nyugati pal. : Adagio Hostel na Andrassy utca w sali wieloosobowej
20-11-2012, 14:56
Świetnie ale dodam, bo przydać się może: pályaudvar skracamy - zdaje się - p.u., bo to dwa słowa są tak naprawdę.
Pokój wieloosobowy, ale za to jaka lokalizacja!
20-11-2012, 15:18
(20-11-2012, 14:11)kubarze napisał(a): (...) zarezerwowalem hostel w bliskim polozeniu Budapest Nyugati pal. : Adagio Hostel na Andrassy utca w sali wieloosobowejDo Dworca Zachodniego z lotniska spokojnie dojedziesz pociągiem. Przejrzyj wcześniejsze posty. Niestety rozkład jazdy kolei węgierskich nie "ogarnia" jeszcze przyszłego roku. Hostel jest przy Andrássy út.
20-11-2012, 15:33
Waldek dzieki to akurat wiem ze z lotniska na Zachodni da rade dojechac pociagiem Byc moze nie czytales moich poprzednich postow ale mam lekkiego fiola na punkcie kolei i pierwsze co robilem gdzy zdecydowalem sie na podroz do Budapesztu to sprawdzilem czy da rade do miasta dojechac pociagiem Sek tylko w tym ze samolot przylatuje na terminal 2 (podobnie jak wszystkie) a stacja Freihegy jest przy terminalu 1 . Mapy google odmawiaja wspolpracy i nie chca wyznaczyc trasy zeby nie kupowac biletu na autobus (zdaje sie ze jada tam 200 E i 900) ale cosik wymysle
Troche sie obawiam tej sali wieloosobowej moj angielski jest tragiczny , wegierski to juz wogole kaplica , niemiecki mialem w szkole ale zasada trzech "Z" tu bardzo mocno funkcjonowala wiec ja niewiem jak ja tam wytrzymam nie mowiac o tym jak wspoltowarzysze a lokalizacja rzeczywiscie super (nawet biletow na komunikacje nie bede potrzebowal zbyt wiele bo z tego co widzialem na mapie wszystko na nogach mozna a ja mlody jestem , nogi mam sprawne to dam rade
20-11-2012, 19:16
Jak dojechać z lotniska do centrum? Zajrzyj jeszcze tutaj. Da się na pewno Ferihegy > Nyugati > Kelenföld zrobić pociągami i stamtąd już na piechotę. Gdyby coś było nie jasne, pytaj.
20-11-2012, 19:37
Ok, sprawdziłem, bo coś mnie niepokoiło i jednak nie do końca prawdę pisałem. Owszem, da się w ten sposób, ale trzeba jeszcze zahaczyć Keleti między Nyugatim i Kelenföldem. Więc trzeba się zastanowić, czy aby na pewno warto
fvg dzieki ale gdybys popatrzyl wyzej wiedzialbys ze troche sie zmienilo
dokladnie post nr 73 w tym temacie
20-11-2012, 19:54
W sumie niby widziałem, ale padnięty jestem i zupełnie nie skojarzyłem, że w związku z tym Kocsis nieaktualny W każdym razie miłego
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|