(16-01-2014, 14:32)balbina31 napisał(a): Proszę o przetłumaczenie.
(...)Mam problem z tłumaczeniem maila potwierdzającego rezerwację a nie chciałabym popełnić błędu, oto treść-
Fizetés: Kérjük, hogy a csomagár 30 %-át (80.640,- Ft-ot) előlegként legkésőbb 2014. május 25-i számlára érkezéssel az alábbi bankszámlára szíveskedjen átutalni: OTP Bank 11738084-20027162. Kérjük, szíveskedjen megadni, milyen névre és címre történjen az előlegszámla kiállítása, postázása. A fennmaradó összeg készpénzzel, hitelkártyával vagy a Vendég nevére szóló SZÉP kártyával fizetendő. Amennyiben egészségpénztári kártyával kíván fizetni, kérjük tájékozódjon saját egészségpénztáránál az elszámolással kapcsolatban.
Tłumaczenie:
Płatność: Prosimy o przelanie na następujący rachunek bankowy OTP Bank 11738084-20027162 kwoty 30% ceny pakietu (80.640,- Forintów) tytułem zaliczki tak aby ta kwota najpóźniej 25 maja 2014 roku pojawiła się na koncie. Uprzejmie prosimy o podanie na jakie nazwisko ma być wystawiona faktura za zaliczkę i na jaki adres ma być wysłana. Pozostałą kwotę można opłacić gotówką, kartą kredytową lub kartą SZÉP wystawioną na nazwisko gościa. Jeśli chce pan/pani płacić kartą kasy zdrowia prosimy o poinformowanie się we własnej kasie zdrowia o rozliczeniu.
Uwaga moja: przelew z Polski na rachunek w Banku węgierskim jest możliwy w przypadku posiadania numer konta IBAN odbiorcy i kodu SWIFT banku odbiorcy.