17-02-2014, 23:13
(14-05-2013, 22:17)Ribizli napisał(a): (...) ale w kazdym domu sa kwatery do wynajecia, cen nie znam. Na pewno cos znajdziesz.
Podczas ostatnich wakacji (2013) po raz kolejny byliśmy w Demjen. Nigdy nie mieszkaliśmy tam, zawsze dojeżdżaliśmy, więc postanowiłem, myśląc już o kolejnych wakacjach, pochodzić po głównej (w zasadzie jedynej większej) ulicy miejscowości i popytać o kwatery.
Byłem w 7-8 miejscach i okazuje się, ze ceny są najczęściej 3000-3300 Ft/osoba/doba. W jednym miejscu powiedziano 3500 Ft.
Oczywiście to ceny za węgierski standard "kwaterowy", czyli z łazienkami, dostępem do wyposażonej kuchni, itp.
Mam kilka adresów mailowych, ale jak wspomniałem, nigdzie nie mieszkałem, więc nie chciałbym polecać w ciemno.
W większości kwatery były zajęte i gospodarze radzili, aby rezerwować miejsca w kwietniu, maju.
Jeszcze jedna ważna uwaga związana z ewentualnym kwaterowaniem w Demjen. Nie zauważyłem tam większego sklepu (typu Tesco, czy Spar) i po większe zakupy najlepiej wybrać się chyba do Egeru.