05-05-2014, 11:39
Witam wszystkich, jako, że jestem tu nowy, pozwolę sobie siebie przedstawić, mam na imię Krzysiek i razem z rodzinką chcemy spędzić pierwsze wakacje za granicą. Mój wybór padł na Węgry i oczywiście Balaton.
W podróż wybieramy się z Legionowa samochodem. Zabieram ze sobą żonę, dwójkę dzieci (3 i 6 lat) oraz dziadka i babcię, czyli jadą cztery dorosłe osoby i dwójka dzieci.
Nie wiemy jeszcze do jakiego miasta się wybrać. Fajnie by było, żeby w mieście tym trafić na plażę z łagodnym zejściem i taką, żeby choć trochę piasku miała choć to nie jest warunek (chodzi o dzieci). Wieczorami chcemy zostawić dzieci z dziadkami, a sami udać się do jakiegoś baru czy dyskoteki.
Jak to jest z noclegami, ktoś ma może jakiś konkretny i sprawdzony namiar?
Trochę boję się o barierę językowa (niemieckiego nie znam w ogóle, a węgierski ledwo ledwo ;-) , czy po angielsku idzie coś tam załatwić?
Jeśli chodzi o pogodę, to chyba pewniejsza jest niż nad Bałtykiem?
Aha, planowany termin przyjazdu od 14.07.2014 na tydzień.
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi ;-)
W podróż wybieramy się z Legionowa samochodem. Zabieram ze sobą żonę, dwójkę dzieci (3 i 6 lat) oraz dziadka i babcię, czyli jadą cztery dorosłe osoby i dwójka dzieci.
Nie wiemy jeszcze do jakiego miasta się wybrać. Fajnie by było, żeby w mieście tym trafić na plażę z łagodnym zejściem i taką, żeby choć trochę piasku miała choć to nie jest warunek (chodzi o dzieci). Wieczorami chcemy zostawić dzieci z dziadkami, a sami udać się do jakiegoś baru czy dyskoteki.
Jak to jest z noclegami, ktoś ma może jakiś konkretny i sprawdzony namiar?
Trochę boję się o barierę językowa (niemieckiego nie znam w ogóle, a węgierski ledwo ledwo ;-) , czy po angielsku idzie coś tam załatwić?
Jeśli chodzi o pogodę, to chyba pewniejsza jest niż nad Bałtykiem?
Aha, planowany termin przyjazdu od 14.07.2014 na tydzień.
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi ;-)