24-05-2014, 19:09
(14-05-2014, 11:12)woto0 napisał(a): Witam serdecznie. Wybieram się z rodziną (2 dor.+2 dziec.) do Demjen, to chyba to czego szukamy. Czy ma ktoś może jakieś sprawdzone kwatery w Demjen - warunki standard. Dziękuję z góry i pozdrawiam.
Trochę nie do końca mam to czego szukasz, bo nie są to sprawdzone kwatery w sensie mieszkania tam. Po prostu podczas ostatniego pobytu na basenach w Demjen rodzinka weszła już się kąpać, a ja zrobiłem mały rekonesans wzdłuż głównej (żeby nie powiedzieć jedynej dużej) ulicy w Demjen. Od kilku lat zaglądamy na tamtejsze baseny, ale nigdy tam nie nocowaliśmy, dlatego w kontekście kolejnych (o rany!, to już za 2 miesiące

Mam kilka adresów kwater pozyskanych bezpośrednio od gospodarzy. Niestety w większości z nich nie oglądałem od środka, bo byli goście, mam tylko opis z ust właścicieli i wynika, że to jest taki węgierski standard (miejsca do spania z TV plus łazienka plus kuchnia z wyposażeniem). Cena większości z nich, to 3000 Ft/osoba/doba. Wszystkie kwatery w odległości max. kilkaset metrów od kąpieliska. Większość właścicieli mówiła o konieczności rezerwacji kwater już od kwietnia-maja. Jeśli to nie jest "chwyt marketingowy", to może się okazać że coś jest już zaklepane. Ja nie sprawdzałem tego jeszcze, bo i tak od kilku lat wyjeżdżamy ustalając w ostatniej chwili dokładną datę (kwestia zgrania urlopów + szukanie ładnej pogody).
Jeśli interesują Cię takie adresy bez referencji, to daj znać na priv.