26-06-2014, 1:11
Witam. Byłam 2 lata temu nad Balatonem w miejscowości Fonyod pod namiotem na kempingu Napsugar. Byłam zadowolona z wyjazdu, pomimo, że sam kemping pozostawiał wiele do życzenia (toalety, prysznice), ale cena w sumie była dość niska. Woda wg mnie była czysta, mało turystów (był to koniec sierpnia). W tym roku znowu planujemy wyjazd nad Balaton, ale tym razem w 4 osoby i chcielibyśmy wynająć jakiś kwaterę, bo z tego co słyszeliśmy bardziej opłaca się większą liczbą osób wynająć domek. Szukam miejsca z większą liczbą tzw. atrakcji ( mam namyśli wyjście na miasto, zwiedzanie), ponieważ w Fonyod nie było nawet gdzie wyjść wieczorem. Słyszałam, że warto wybrać się do Kaszteley lub Tihany. Chcemy zabrać ze sobą rowery, zobaczyć coś ciekawego i nie ukrywam wybyczyć się na plaży Szukam taniego ( ok 1500zł za tydzień za pobyt dla 4 osób) domku lub kwatery najlepiej z dwoma oddzielnymi sypialniami. Liczę na Waszą pomoc.
Mam jeszcze jedno pytanie. Im bliżej urlopu, tym coraz więcej napotykam opinii o tym, że Balaton jest brudny, że nie warto jechać. Wie ktoś jaki jest aktualna czystość wody?
Mam jeszcze jedno pytanie. Im bliżej urlopu, tym coraz więcej napotykam opinii o tym, że Balaton jest brudny, że nie warto jechać. Wie ktoś jaki jest aktualna czystość wody?