Z moją Elą zrobiliśmy według tego przepisu... tylko bez odcedzania soku. Po dodaniu cukru i wymieszaniu gotujemy na wolnym ogniu do momentu wrzenia, mieszając aby nie przypalić. Przed momentem wrzenia można płomień zwiększyć na maksa, ale uważać trzeba by nie poparzyć się... Nasze powidła są rzadkie, takie lubimy. Jest jeszcze cukier żelujący, ale nie stosujemy go bo zbytnio zagęszcza powidła.
Kuchnia węgierska - PRZEPISY
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Podobne wątki&hellip | |||||
Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
Mangalica - węgierska świnia hodowlana | varpho | 6 | 6,914 |
19-05-2019, 7:06 Ostatni post: eplus |
|
Kawa węgierska | melequa | 1 | 5,447 |
25-09-2014, 20:50 Ostatni post: Sztasek |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości