14-06-2016, 19:08
(14-06-2016, 18:07)Melancthe napisał(a): @Waldek przepisy znam. I nie mam zamiaru się z panem kłócić po co i dlaczego chcę mieć przy sobie tłumacza przysięgłego. Skoro twierdzę że go potrzebuję i chcę mu dać prace to dlaczego Pana tak to boli?
@Sztasek dziękuję już wysłałam mailgdy otrzymam odpowiedź wątek można będzie prawdopodobnie zamknąć. Nie rozumiem czemu tylko Pan Waldek uparcie się wtrąca starając mi się wytłumaczyć...sama nie wiem co bo chyba z naszej 2to ja wiem w jakim celu potrzebny jest mi tłumacz z takimi kwalifikacjami.
Waldek bardzo dobrze jest zorientowany w węgierskich przepisach i jest bardzo pomocna osobą.
Odnośnie tłumaczeń na terenie Węgier, to z tym jest różnie. Wiele instytucji, urzędów, firm, korporacji nie zwraca żadnej uwagi na dokumenty tłumacza i przyjmuje tłumaczenia za wiarygodne. Spotkałem się z tym już kilka razy.
W moim przypadku były momenty, gdy i do mnie powiadziano abym przyszedł z tłumaczem...

Mogę deklarować znajomość węgierskiego na poziomie "trochę", bo nie mam dokumentu potwierdzającego znajomość tego języka...