12-07-2016, 20:39
(12-07-2016, 14:59)tkoko napisał(a): Jeżeli lubisz góry (droga porównywalna z Salmopolem czy Przegibkiem) to moja trasa Zwardoń, Żylina, Rajec, Previdza, Vrable, Komarno, Szekesfeherwar. Jeżeli nie to moja opcja Żylina, Trencin, Sered, Komarno. Obie trasy bezpłatne przez Rajec, Vrable najkrótsza, przez Trencin około 50km dłuższa lecz "po płaskim".
Rzuciłem okiem na mapę i ta trasa przez góry wygląda zachęcająco, ale z racji tego, że planuję jechać w nocy wybrałem trasę przez Żylinę, Trenczyn, Trnawę (by ominąć Bratysławę), Komarno, Szekesfeherwar (https://goo.gl/maps/3UptFR3mFDT2). Czy mógłbyś potwierdzić, że ta trasa jest darmowa przez Słowację? Twoją opcję przez góry prawdopodobnie wybiorę w drodze powrotnej
(12-07-2016, 14:59)tkoko napisał(a): Tu masz moje zdjęcia przejrzystości wody w porcie Balatonszemes
Bardzo ładnie (fale jak na Bałtyku )
(12-07-2016, 15:59)HelkaTours napisał(a): Za najnowszą ulotką Tesco w Siófok (moim zdaniem w Spar bywa taniej, jest jeszcze Albi albo Penny, ale ja nie lubię takich dyskontów):
...
Przy większości kwater są grille. Albo bogracze czyli kociołki do gotowania.
pozdrawiam z Siófok
Kasia
Dzięki Zamierzam za Waszym pośrednictwem wynająć coś w Siofoku
(12-07-2016, 16:10)jolciaa171 napisał(a): Jezeli ktos lubi mocniejsze trunki to polecam zabrac ze sobą kilka 0,5l ewentualnie piwo, bo nie każdemu smakuje węgierskie Ja natomiast piłam winko więc nie narzekałam
Ja z kolei uwielbiam piwo i w każdym nowym miejscu staram się znaleźć lokalne wyroby piwowarskie ale winka tez nie odmówię