Hej, z racji że wróciłem właśnie z kolejnej wyprawy do Budapesztu chciałbym Was ostrzec przed jedną " restauracją " . Znajduje się ona na ulicy Vaci utca 79. Monarchia Old. Jadłem tam najgorsze jedzenie w życiu.. Totalna masakra.. Zupy tak wodnistej i niedoprawionej nie podałbym chyba nawet psu.... Drugie danie to jakiś koszmar.. Jedzenie na stołówce gdy jadało się za młodu wyglądało, a przede wszystkim smakowało o niebo lepiej. Do tego brudno i lipna obsługa... No i oczywiście 10% za obsługę wliczone do rachunku.. Omijać szerokim łukiem... Gulasz cena ok. 20 zł za dużą porcje co jest jakimś nieporozumieniem gdyż jak wiadomo za 15 zł można dostać w niektórych miejscach istne cudo.
Szczerze mogę polecić moje nowe odkrycie, a mianowicie " fast food " z langoszami w budynku stacji niebieskiej linii metra - Arany János utca. Bardzo przystępne ceny i mega smacznie. Jak wychodzicie z metra znajduje się tam mnóstwo fast foodów. Do stoiska z langoszami praktycznie zawsze spora kolejka. Lody obok także bardzo smaczne. Jak na 200 HUF za gałkę rewelka. Langosz najlepszy chyba jaki jadłem na Węgrzech. Polecam. Pozdrawiam.
Szczerze mogę polecić moje nowe odkrycie, a mianowicie " fast food " z langoszami w budynku stacji niebieskiej linii metra - Arany János utca. Bardzo przystępne ceny i mega smacznie. Jak wychodzicie z metra znajduje się tam mnóstwo fast foodów. Do stoiska z langoszami praktycznie zawsze spora kolejka. Lody obok także bardzo smaczne. Jak na 200 HUF za gałkę rewelka. Langosz najlepszy chyba jaki jadłem na Węgrzech. Polecam. Pozdrawiam.