23-07-2017, 11:12
(23-07-2017, 10:33)YATES napisał(a): Mam takie pytanie . Ponieważ jadę z Żywca nad Balaton do m. Siofok chciałbym się dowiedzieć o dwóch sprawach .
1. Jadę przez Zwardoń i chciałbym zapytać czy od razu od przekroczenia granicy trzeba mieć słowacką winetkę ? Czy odcinek Zwardoń - Cadca jadąc tą miesiąc temu oddaną jednio-jezdniową autostradą jest płatny ?
2. Jadąc na kierunku Komarno - Siofok jak jechać żeby nie kupować węgierskiej winety ? Czy to jest dobra opcja ?
1. Zwardoń-Cadca bezpłatny.
Nie ma problemu, by kupić przez Internet na eznamka.sk przed wyjazdem i się nie kłopotać...

Jeśli jedziesz w porze dużego ruchu (dzień powszedni) to całą oszczędność na czasie wynikającą z ekspresówki Zwardoń-Svrcinovec mogą ci zjeść korki przy wjeździe do Cadcy.
Wtedy warto odpuścić ekspresówkę i jechać skrótem o przez Skalite i Oscadnicę o, tak
2. Nie wiem o jakiej opcji piszesz bo z twojego linka nic nie wynika.
Gugiel pokazuje mi zarówno płatne autostrady jak bezwinietkową trasę Komarno-Kisber-Szekesfehervar i dalej drogą nr 7 do Siofok.
To jest dobra opcja, pod warunkiem że nie wjedziesz na płatną autostradę M7 zamiast bezpłatnej 7-ki