Kemping i kąpielisko Berekfurdo mają specyficzny klimat. Stali bywalcy przy wyjeździe rezerwują d0mki na następny rok. Wiele napisów także po polsku, jedna z recepcjonistek potrafi się porozumieć w naszym języku. Wyposażenie kempingu zupełnie wystarczające. Na kąpielisku liczne budki z jedzeniem, lodami, odzieżą, zabawkami i pamiątkami, jest nawet jubiler. Przeważają baseny zdrowotne:
tutaj mały na zewnątrz budynku h0telowego:
są dwa baseniki pod dachem, połączone korytarzem z h0telem i restauracją:
basen rozrywkowy:
pływacki ozdobiony rzeźbami:
zieleń jest starannie pielęgnowana:
kemping za dnia:
kemping nocą - cisza i spokój, hałasują tylko świerszcze:
na kąpielisku też spokojnie:
Jeden bardzo poważny minus według mnie - temperatura wody w basenie rozrywkowym. W zdrowotnych są wyświetlacze aktualnej temperatury, wskazania na poziomie 33....37°C, ja wybierałem te chłodniejsze, bo słońce mocno grzało. Te wartości pokrywają się ze stanem faktycznym. Natomiast przy rozrywkowym jest przybita tabliczka 31-33°C, a woda ma 26°C, zmierzyłem termometrem samochodowym. Podobnie w pływackim i przypuszczam, że w dziecinnym brodziku także. Morsownia i Bałtyk w kwietniu. Jak widać tłumów tam nie ma, już wiecie, dlaczego. Dla mnie zupełne minimum to 28°C.
Jeśli chodzi o drogę od strony Mezokovesd -zwróciłem uwagę w powrocie: faktycznie jest łatana, ale w żadnym wypadku nie dziurawa. Jak ktoś lubi, to może się wlec - ja na wyświetlaczu GPS często miałem prędkość 3-cyfrową (wiadomo, że zgodnie z wymogami Unii zegary samochodowe oszukują na plus, GPS pokazuje prawdę). A od Mezokovesd na północ to już szosy pierwszej klasy.
tutaj mały na zewnątrz budynku h0telowego:
są dwa baseniki pod dachem, połączone korytarzem z h0telem i restauracją:
basen rozrywkowy:
pływacki ozdobiony rzeźbami:
zieleń jest starannie pielęgnowana:
kemping za dnia:
kemping nocą - cisza i spokój, hałasują tylko świerszcze:
na kąpielisku też spokojnie:
Jeden bardzo poważny minus według mnie - temperatura wody w basenie rozrywkowym. W zdrowotnych są wyświetlacze aktualnej temperatury, wskazania na poziomie 33....37°C, ja wybierałem te chłodniejsze, bo słońce mocno grzało. Te wartości pokrywają się ze stanem faktycznym. Natomiast przy rozrywkowym jest przybita tabliczka 31-33°C, a woda ma 26°C, zmierzyłem termometrem samochodowym. Podobnie w pływackim i przypuszczam, że w dziecinnym brodziku także. Morsownia i Bałtyk w kwietniu. Jak widać tłumów tam nie ma, już wiecie, dlaczego. Dla mnie zupełne minimum to 28°C.
Jeśli chodzi o drogę od strony Mezokovesd -zwróciłem uwagę w powrocie: faktycznie jest łatana, ale w żadnym wypadku nie dziurawa. Jak ktoś lubi, to może się wlec - ja na wyświetlaczu GPS często miałem prędkość 3-cyfrową (wiadomo, że zgodnie z wymogami Unii zegary samochodowe oszukują na plus, GPS pokazuje prawdę). A od Mezokovesd na północ to już szosy pierwszej klasy.