11-01-2019, 20:37
Jest wiele wariacji przygotowywania, mogę śmiało stwierdzić, że więcej niż w Polsce.
Skład "węgierskich ziemniaczanych placków" jest zróżnicowany, każdy region ma swoje recepty i sposoby przyżądzania.
Jadłem te:
- smażone z jabłkami, z grzybami
- z sosem mięsnym (pikantnym, ostrym)
- z powidłami
- smażone na słodko (bez pieprzu, zamiast soli cukier waniliowy) podawane z brzoskwiniami i morelami
Skład "węgierskich ziemniaczanych placków" jest zróżnicowany, każdy region ma swoje recepty i sposoby przyżądzania.
Jadłem te:
- smażone z jabłkami, z grzybami
- z sosem mięsnym (pikantnym, ostrym)
- z powidłami
- smażone na słodko (bez pieprzu, zamiast soli cukier waniliowy) podawane z brzoskwiniami i morelami