(18-03-2019, 7:54)Sztasek napisał(a):(17-03-2019, 16:14)eplus napisał(a): Jożin z Bażin?
Telepatia ... celem niedzielnej wycieczki były podmokłe łąki i bagna
Jožin z bažin, czyli o o straszydle z vizovickich bagien.
Fantastyczny czeski klasyk którego autorem słów jest zmarły w 2017 roku Zdeněk Kňučík Navrátil.
"Józsi a mocsárban ... Jožin z bažin" po węgiersku i oryginał
Épp a Skodám vezettem, keresztül az Oraván ... Jedu takhle tábořit Škodou 100 na Oravu
Siettem és gondoltam, gyorsabb lesz a Moraván ... Spěchám, proto riskuji, projíždím přes Moravu
Van egy szörny, mi ott lakik, és a lápban mászkál ... Řádí tam to strašidlo, vystupuje z bažin
úgy nevezik Józsikám, és cseheket rágcsál ... žere hlavně Pražáky, jmenuje se Jožin
Józsi, a lápi, a mocsáron át mászik ... Jožin z bažin močálem se plíží
Józsi, a lápi, a falura pályázik ... Jožin z bažin k vesnici se blíží
Józsi, a lápi, a fogát élesíti ... Jožin z bažin už si zuby brousí
Józsi, a lápi, zsákmányát széttépi ... Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.
Hogy megvédd magad Józsitól, nem gondoltad volna ...Na Jožina z bažin, koho by to napadlo,
kell hozzá egy repülő, rajta néhány bomba ... platí jen a pouze práškovací letadlo.
Általmentem egy falun, útban Vizowicébe ... Projížděl jsem dědinou cestou na Vizovice,
a polgármester üdvözölt engem Slivovicével ... přivítal mě předseda, řek mi u Slivovice,
Ki elém hozza Józsikát, halottan vagy élve ... živého či mrtvého Jožina kdo přivede
megkapja a lányomat, s a TSZ felét érte ... tomu já dám za ženu dcéru a půl JZD
... Józsi, a lápi, a mocsáron át mászik ... Jožin z bažin močálem se plíží ...
Aszontam' az öregnek, adjon nekem gépet ... Říkám: Dej mi, předsedo, letadlo a prášek,
Elhozom a Józsikát, ahogyan azt kérte ... Jožina ti přivedu, nevidím v tom háček
A polgármester segített, reggel már repültem ... Předseda mi vyhověl, ráno jsem se vznesl
a Józsit egy bombával meg jól seggbe küldtem ... na Jožina z letadla prášek pěkně klesl
Józsi, a lápi, bekapott pár bombát ... Jožin z bažin už je celý bílý
Józsi, a lápi, szedi már a lábát ... Jožin z bažin z močálu ven pílí
Józsi, a lápi, nekiment egy kőnek ... Jožin z bažin, dostal se na kámen
Józsi, a lápi, asszem' ennek lőttek ... Jožin z bažin, tady je s ním ámen
A Józsit a lápból, he-he-he elkaptam ... Jožina jsem dohnal, už ho držím, johoho
aztán jó sok pénzért, e-e-e eladtam ... dobré každé love, prodám já ho do ZOO