13-09-2012, 23:12
Gdzie kupić? Oczywiście na Węgrzech A tak poważnie to nie mam na to pytanie uniwersalnej odpowiedzi. W różnych regionach Polski pewnie i dostępność produktów węgierskich jest różna, a czasem może i zerowa, nie licząc sklepów internetowych.
Myślę, że można użyć też innej kiełbasy, poeksperymentować. Ważne, aby była dość tłusta i jak najbardziej aromatyczna. Bez papryki i kminku z kiełbasy smak będzie inny, co nie znaczy, że zły. I jeszcze pomysł na granicy bluźnierstwa - może by dodać poprostu paprykę i mielony kminek do smaku.
Myślę, że można użyć też innej kiełbasy, poeksperymentować. Ważne, aby była dość tłusta i jak najbardziej aromatyczna. Bez papryki i kminku z kiełbasy smak będzie inny, co nie znaczy, że zły. I jeszcze pomysł na granicy bluźnierstwa - może by dodać poprostu paprykę i mielony kminek do smaku.