Túrkeve
Byłem i wróciłem Uśmiech Ogólnie jestem zadowolony - z kompleksu basenowego i kempingu. Mniej z miejscowości. Zacznę od tej drugiej: próbowaliśmy znaleźć jakiś lokal do jedzenia na mieście, ale nam się nie udało. Wszystkie wyszukane w internecie restauracje i pizzeria zamknięte! Była jedna lodziarnia i jedna cukiernia. Cudem trafiłem na osiedlu na małą spelunkę, gdzie na widok turystów zrobiono wielkie oczy, ale przynajmniej napiliśmy się zimnego piwa Oczko Dopiero dziś podczas wyjeżdżania przyuważyłem drugą knajpę piwną w pewnym oddaleniu od centrum. W ogóle miejscowość sprawia wrażenie lekko wymarłej, zarówno w tygodniu jak i w weekend - ludzie kręcili się głównie wokół Penny Marktu, w sumie dość dobrze wyposażonego.
A kompleks termalny fajny - ludzi sporo, ale nikt się nie zadeptywał, niezła ilość basenów, było w czym wybierać, nawet kilka razy zjechałem na zjeżdżalni Oczko Cudzoziemców mało, pojedynczy przedstawiciele zachodniej Europy, jeden wóz na polskich blachach i dopiero wczoraj pojawiła się duża (ponad 20 osób) grupa z Polski, bardzo hałaśliwa, darli się tak, że było ich słychać we wszystkich basenach. Skoro nie szło zjeść na mieście, to stołowaliśmy się na basenach - langosze i naleśniki w różnych wersjach Oczko Ceny do zniesienia. Szkoda, że menu była tylko po węgiersku, więc trochę się namęczyliśmy z tłumaczeniem i dogadywaniem się Oczko.
Kemping duży, zajęty w minimalnym stopniu, dużo drzew, masa komarów (środki do psikania i kadzidełka średnio pomagały), toalety leciwe, ale w miarę czyste. W recepcji mówiono po angielsku. Co ważne - w nocy spokój, nie licząc słyszalnych z nieodległego daleka strzałów - podejrzewam, że odstraszano zwierzynę na polach. No i dziś o 7-mej rano ochroniarz zaserwował wszystkim pobudkę opróżniając kubły na śmieci Szeroki uśmiech

Słowem - myślę, że jeszcze tam powrócę Uśmiech.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Túrkeve - przez Pudelek - 09-05-2021, 11:47
RE: Túrkeve - przez eplus - 10-05-2021, 19:05
RE: Túrkeve - przez piterek - 10-05-2021, 20:30
RE: Túrkeve - przez Mamut - 10-05-2021, 20:57
RE: Túrkeve - przez mariusz - 15-07-2021, 15:33
RE: Túrkeve - przez Pudelek - 15-07-2021, 16:42
RE: Túrkeve - przez Pudelek - 01-08-2021, 23:34
RE: Túrkeve - przez czesieko - 02-08-2021, 11:19
RE: Túrkeve - przez slołmen - 02-08-2021, 12:58
RE: Túrkeve - przez mariusz - 02-08-2021, 8:15