26-03-2022, 16:56
(26-03-2022, 16:39)adamus581 napisał(a):(26-03-2022, 16:33)ember napisał(a): Największym importerem rosyjskich surowców energetycznych są Chiny. A wolumeny w tym kierunku ciągle rosną. tak, że szczęścia życzę w odwetowym "bojkotowaniu" produktów chińskiego przemysłuBardzo trafna opinia, można zrozumieć i bojkotować np. produkcję firm francuskich na rynek rosyjski.Jednak nie kupowanie chińskich produktów już jest nie możliwe, bo innych nie ma. Każdą taką akcję trzeba wcześniej przemyśleć żeby się nie ośmieszyć.
pzdr.
Zapowiadany bojkot majonezu Winiary (bo to Neslte) ukazuje mi sie jako jakiś obrzęd magiczny - "na złosc ruskim zjem majonez kielecki! dzięki temu przegrają wojnę!" Niestety ja w magię nie wierzę. Niestety ja mówie "sprawdzam" i widzę, że majonez kielecki eksportuje się do Rosji
A z ruskim gazem to tak mi się widzi, że ostatecznie skończy sie na tym, że tego co w Europie nie sprzedadzą, to kupią Chiny, bo Chinom i tak wiecznie mało, a Polska i Europa będzie kupować (drożej) w USA ten ich łupkowy. A jak będzie, to się przekonamy za rok-dwa, nie dłużej.
Pzdr.