07-03-2013, 1:07
No cześć!
Jeżeli chodzi o trzaskanie kilometrów, to nie ma się czego obawiać. Węgry nie są dużym krajem. Ale do rzeczy...
Zapoznaj się z tym wątkiem. Siedemnaście stron przegadaliśmy na ten temat
Południowa cześć jeziora jest znacznie płytsza, niż północna. Wnioskuję z tego, że woda nagrzewa się tam szybciej. Ale porównania nie mam, bo nad północnym brzegiem nigdy nie byłem. Może ktoś podpowie?
Aktualna temperatura wody w Balatonie do sprawdzenia tutaj.
Myślę, że Siófok będzie najlepszym wyborem. Ewentualnie zastanówcie się nad Zamárdi. Tam też się trochę dzieje
Jeżeli chodzi o trzaskanie kilometrów, to nie ma się czego obawiać. Węgry nie są dużym krajem. Ale do rzeczy...
(06-03-2013, 18:55)Castellano89 napisał(a): 1. Jaki będzie koszt dwóch pokojów z łazienką w Budapeszcie? Żadnych wysokich standardów nie oczekujemy.
Zapoznaj się z tym wątkiem. Siedemnaście stron przegadaliśmy na ten temat
(06-03-2013, 18:55)Castellano89 napisał(a): 2. Jaki będzie koszt dwóch pokojów z łazienką nad płn. Balatonem? Temperatura wody jest równo rozłożona w całym jeziorze (pytam, bo jednak jak na jezioro jest dość pokaźnych rozmiarów )?
Południowa cześć jeziora jest znacznie płytsza, niż północna. Wnioskuję z tego, że woda nagrzewa się tam szybciej. Ale porównania nie mam, bo nad północnym brzegiem nigdy nie byłem. Może ktoś podpowie?
Aktualna temperatura wody w Balatonie do sprawdzenia tutaj.
(06-03-2013, 18:55)Castellano89 napisał(a): 3. Jakie miejscowości polecicie? Przyp. że jesteśmy dość młodymi ludźmi
Myślę, że Siófok będzie najlepszym wyborem. Ewentualnie zastanówcie się nad Zamárdi. Tam też się trochę dzieje
Masz własną stronę internetową? Pomóż promować Forum Węgierskie!