09-03-2013, 19:11
Na liście opublikowanej przez julkę znajduje się między innymi Frici Papa kifőzdéje. Postanowiłem opisać pokrótce to miejsce, gdyż zdecydowania na to zasługuje. Frici Papa mieści się przy ulicy Király, opodal jej skrzyżowania z Nagykörút'em (mapka).
Frici Papa serwuje tradycyjne dania węgierskie. Smakują doprawdy wybornie i nie sieją spustoszenia w naszych kieszeniach. Jako że restauracja została opisana w licznych przewodnikach, można się tam natknąć na turystów z przeróżnych krajów. Na szczęście dominują miejscowi.
Restauracja ta w przeciwieństwie do jej podobnych czynna jest aż do 23. (kuchnia do 22., jeśli dobrze pamiętam).
Lokal poznacie z zewnątrz po charakterystycznym szyldzie:
Wewnątrz natomiast na pewną rzucą Wam się w oczy kraciaste obrusy:
Wewnątrz natomiast na pewną rzucą Wam się w oczy kraciaste obrusy:
Frici Papa serwuje tradycyjne dania węgierskie. Smakują doprawdy wybornie i nie sieją spustoszenia w naszych kieszeniach. Jako że restauracja została opisana w licznych przewodnikach, można się tam natknąć na turystów z przeróżnych krajów. Na szczęście dominują miejscowi.
Restauracja ta w przeciwieństwie do jej podobnych czynna jest aż do 23. (kuchnia do 22., jeśli dobrze pamiętam).
Kilka potraw z Frici uchwyconych na zdjęciach znalezionych w sieci:
Moja rekomendacja to:
Vörösboros marhapörkölt galuskával, czyli gulasz w czerwonym winie z goluszkami. A do tego lemoniada!
Kompletne menu Frici Papa do wglądu tutaj.
Moja rekomendacja to:
Vörösboros marhapörkölt galuskával, czyli gulasz w czerwonym winie z goluszkami. A do tego lemoniada!
Kompletne menu Frici Papa do wglądu tutaj.
Masz własną stronę internetową? Pomóż promować Forum Węgierskie!