07-08-2015, 16:07
Da się to pić?? Pytam bo nigdy nie skusiłem się na wino w podobnej cenie. Dwa lata temu w Egerze kupowałem u Mandi Pajdos na Joo Janos utca i płaciłem za Bikavera chyba 550 Ft.
Bogács
|
07-08-2015, 16:07
Da się to pić?? Pytam bo nigdy nie skusiłem się na wino w podobnej cenie. Dwa lata temu w Egerze kupowałem u Mandi Pajdos na Joo Janos utca i płaciłem za Bikavera chyba 550 Ft.
07-08-2015, 18:52
(07-08-2015, 16:07)remian napisał(a): Da się to pić?? Pytam bo nigdy nie skusiłem się na wino w podobnej cenie. Dwa lata temu w Egerze kupowałem u Mandi Pajdos na Joo Janos utca i płaciłem za Bikavera chyba 550 Ft. Jak dla mnie wino jest naprawdę świetne. Pamiętaj jednak, że jest do bardzo dobry stosunek jakości do ceny (wychodzi ok. 5 zł za litr), więc nie ma się co spodziewać smaku Tokaj Aszu 6 puttonyos z winiarni Disznoko w Winiarskim Regionie Tokajskim o wartości ok. 250 zł... ![]() Zachęcam Cię do spróbowania - Pan winiarz zawsze daje popróbować w kieliszku. Zasmakuje Ci - będziesz kupował, nie - kupisz gdzie indziej. Ja kupuje u niego od lat i nigdy na smaku wina się nie zawiodłem.
07-08-2015, 19:29
(07-08-2015, 16:07)remian napisał(a): Da się to pić?? Pytam bo nigdy nie skusiłem się na wino w podobnej cenie. Dwa lata temu w Egerze kupowałem u Mandi Pajdos na Joo Janos utca i płaciłem za Bikavera chyba 550 Ft. (07-08-2015, 18:52)polijerry napisał(a): Jak dla mnie wino jest naprawdę świetne. Pamiętaj jednak, że jest do bardzo dobry stosunek jakości do ceny (wychodzi ok. 5 zł za litr), więc nie ma się co spodziewać smaku Tokaj Aszu 6 puttonyos z winiarni Disznoko w Winiarskim Regionie Tokajskim o wartości ok. 250 zł... Też mam swojego winiarza, od dłuższego czasu tylko u niego kupuję Kékfrankos i Merlot ... ![]() ![]()
07-08-2015, 19:51
To musisz mieć blisko na kwaterę albo prywatnego kierowcę. Ja też wstępuję do tej samej piwniczki i tego samego sprzedawcy ( to raczej nie jest producent tego wszystkiego co ma na sprzedaż ). Parę lat temu uczyłem go polskich zwrotów i określeń. Obecnie już go nie spotykam - przekazał władzę synowi (lub zięciowi?). Ja nie mogę degustować, ale córka lub zięć - tak. Skutek tego jest taki, że po pewnym czasie w samochodzie muszę radzić sobie sam - zero pomocy.
07-08-2015, 23:26
Da się to pić
![]() Nie jest to oczywiście mistrzostwo świata, ale nie jest to również dramat, polegający na tym, że musisz się zmuszać do picia. Jak napisali koledzy, o gustach/kolorach/smakach się nie dyskutuje, zatem przetestuj sobie sam na mniejszej ilości i sam oceń. Wg mnie w piwniczkach należy bardzo uważać i testować, bo za przysłowiowe 600,- można kupić to samo co za 350,- lub coś z zupełnie innej półki jakościowej.
08-08-2015, 7:00
O jakość kupionego przeze mnie wina jestem spokojny, od dłuższego czasu jestem "gościem-pomocnikiem" nie tylko przy winobraniu ... ale i w momencie pierwszej degustacji "beaujolais bor"
![]()
08-08-2015, 17:46
Witam udało mi się dostać szybki uropik od pn 10.08 do 15.08 chciałbym sie wybrać na Węgry popluskać tyłki w basenach :):) jest tylko mały problem NOCLEG :(
Proszę o pomoc gdzie najlepiej na szybko coś znajdę ( dobry portal, dobry kontakt do kogoś kto ma coś do zaoferowania 2 rodziny 2+2 ( 2i3 lata) ,oraz 2+4 ( 5, 3, 1 i 1 lat) z tak małymi dziećmi nie chcemy jechać w ciemno a nasze warunki nie sa wygórowane ( w miarę blisko do basenów jedynie). Proszę również o doradę które baseny są najlepsze dla takich małych dzieci? wojtt9@interia.pl Z góry dzięki za wszelaką pomoc
09-08-2015, 8:00
Witam.
Jako że pierwszy raz wybieram się w te rejony to czy możecie powiedzieć jak wygląda z dostępnością jakiś większych sklepów typu sieciówka np tesco w Bogasc? Dzięki za odpowiedź.
09-08-2015, 10:20
Są tylko dwa małe markety, takie żabki lub abc. Dużo Tesco tuż obok w Mezo albo w Egerze.
12-08-2015, 22:20
Witam ostatnie pare dni spędziłem na Camping Thermál w Bogács dużym atutem tego campingu jest to ze jest połączony z kapieliskiem wiec do basenów można wskoczyć już o 6 rano jak ktoś spania nie ma
![]() ![]() Przed wyjazdem próbowałem sie dowiedzieć na forum czy można płacić kartą niestety nie dowiedziałem się,teraz już wiem ze można również w barach na kąpielisku widziałem terminale wiec dla miłośników plastiku istny raj ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|