07-08-2015, 19:36
Eger
|
22-08-2015, 9:29
22-08-2015, 9:36
(02-08-2015, 22:25)Wojtas81 napisał(a): Jednorazowe. Nigdy nie próbowałem, ale można spróbować "zagadać" z obsługą. Jeśli masz opaskę z kodem kreskowym (np. Eger) to musiałbyś zagadać z maszyna która robi piiik przy wejsciu i zwalnia kołowrotek ![]() Jak nie ma czytnika kodów (np. Mezokovest) to mozna próbować, ale watpię ![]() pzdr.
22-08-2015, 9:44
(31-07-2015, 14:17)remian napisał(a): Czy znacie jakieś dobre do polecenia knajpki gdzie można zjeść obiad lub kolację? Na początku września wybieram się z rodzinką do Egeru i dobrze by było mieć coś sprawdzonego. Takich pytań to ja nigdy nie byłem w stanie zrozumieć...No bo jak trafić w czyjeś gusta? Jak ma być super "bezpiecznie" to Makdonald jest w centrum na Szechenyi utca, u nich każda buła kosztuje tak samo na całym świecie ![]() Wejdźcie śmiało gdziekolwiek, dla bezpieczeństwa wybrac restaurację z menu polskim, dzieci i zona i tak będą narzekać ![]() pzdr.
14-09-2015, 16:25
Nie tyle chodzi o trafienie w czyjeś gusta co o pewną przyzwoitość lokali. Właśnie wróciłem z prawie dwutygodniowego wypadu do Egeru.Niestety ogólna jakość serwowanych dań jest fatalna. Trafiają się co prawda niezłe restauracje, ale poziom większości bardzo słaby. Zaliczyliśmy kilkanaście lokali i trafiły się nam takie rarytasy jak np. mrożona pizza w restauracji na Dobo Ter
![]() ![]()
30-09-2015, 22:46
Wiecie może czy w październiku w Dolinie Pięknej Pani są otwarte piwniczki z winami? Jest kilka otwartych (2 albo 3) czy wszystkie? Szykuje mi się wyjazd za tydzień na Węgry i Słowację i nie wiem czy jest sens nadrabiać kilometrów. Bywałam w Egerze w okresie bardziej wakacyjnym i wszystko było otwarte, A teraz to nie jestem pewna, czy nie jest już po sezonie.. A ten basen w Egerze to jest otwarty w takim okresie? A Łaźnie Tureckie? Bo słyszałam, że to cały rok jest otwarte, ale wole dopytać. Ewentualnie jak coś możecie polecić z takich kąpielisk w tej części Węgier,to byłabym wdzięczna
![]()
01-10-2015, 7:34
(30-09-2015, 22:46)buba napisał(a): Wiecie może ... basen w Egerze to jest otwarty w takim okresie? A Łaźnie Tureckie? Bo słyszałam, że to cały rok jest otwarte, ale wole dopytać. Ewentualnie jak coś możecie polecić z takich kąpielisk w tej części Węgier... Eger już wiesz ... okolice: Egerszalók (10 km), Bogács (18 km), Mátraderecske (30 km).
Jeszcze 23 września w Egerze wszystko było czynne, nawet strandfurdo - czyli kompleks basenów letnich. Nie wiem jak w środku ale kasa była czynna - widziałem na własne "patrzydła". Ponadto w Egerze w każdej porze roku można się napić wina a do kolekcji podanej przez Sztasek'a dochodzi jeszcze Demjen - ok. 2 kilometry dalej za Egerszalok.
06-04-2016, 21:01
Gdyby ktoś miał wątpliwości czy Eger jest miejscem godnym odwiedzenia, to pozwolę sobie wrzucić "migawki" ze swojego pobytu tam przed paru dniami. Moje wiosenne wypady to taki
![]() Pogoda potrafi "stanąć na wysokości zadania" i chociaż przyroda podkarpacia w parę dni dogoniła ten egerski rozkwit, to ja w tej chwili właśnie "zrzucam" spaloną skórę. Na zdjęciu sytuacja z początku kwietnia. ![]() Pierwszą część dnia - w moim przypadku - wypełniają zajęcia ruchowe i bezruchowe. Ruchowe to oczywiście pływanie, natomiast bezruchowe to drzemka połączona z wygrzewaniem oraz poddawanie się różnego rodzaju torturom. Do najlepszych tortur należy wodospad widoczny na kolejnym zdjęciu na drugim planie. Zdjęcie nie przedstawia go w działaniu, ale człowiek stojący pod spadającą ze szczeliny wodą doznaje czegoś w rodzaju rozdeptania przez tabun pędzących koni. ![]() Druga część dnia to przeważnie doznania kulinarne i spacery. Wieczorem głównie wino i ewentualnie takie wydarzenia jak w filmiku poniżej. View My Video. A w nocy... się śpi ![]()
20-07-2016, 15:02
Witam,
czy na kąpielisku w Egerze można płacić kartą za wejście? Nie udało mi się znaleźć takiej informacji na ich stronie ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|