Gulasz węgierski z bográcsa
#1


Masz własną stronę internetową? Pomóż promować Forum Węgierskie!
Odpowiedz
#2
Najważniejszy dodatek, bez którego dzisiaj w mojej ocenie nie ma węgierskiego gulaszu, to cudowna papryka. Dołączano ją już w XVII wieku. Jest dość ostra i to danie głównie jej zawdzięcza niepowtarzalny smak.
Odpowiedz
#3
To dobra alternatywa dla grilla, a i jest to w pewien sposób wygodniejsze od tradycyjnego ogniska Uśmiech No i daje więcej możliwości.

Raz miałem przyjemność jeść potrawę z kociołka węgierskiego i muszę przyznać, że warto.
Odpowiedz
#4
Dobrze, że jeszcze nie można poczuć zapachów z komputera, stronkę można zamknąć i znika z oczu, a zapach.... rozpełzłby się po domu i... wieczorne urzędowanie w lodówce UśmiechUśmiechUśmiech.

Taki atrakcyjny sposób na gotowanie tej pysznej potrawy... a jakoś nigdzie poza Węgrami się nie przyjął, może to tak, że grają rolę tradycja, jakiś sentyment (z mlekiem matkiUśmiechUśmiechOczkoOczko)
Odpowiedz
#5
O mój boże, ależ to wygląda... i jak tu nie kochać Węgier?
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Węgierski deser fvg 27 22,171 13-07-2015, 22:03
Ostatni post: Simon
  Węgierski kociołek (bogrács) fvg 18 17,179 27-10-2013, 21:23
Ostatni post: Sztasek



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości