09-07-2014, 16:12
(06-07-2014, 9:11)kynio9292 napisał(a): Myszoo jeśli możesz wstawiaj relacje co warto zobaczyć, gdzie warto zjeść, gdzie fajnie przenocować, jak jest na basenach. i jak to wszystko mniej więcej cenowo.
Wybieram się do hajduszo na początku sierpnia, by odwiedzić co się tam zmieniło przez 10 lat.
Pozdrawiam,
Kynio9292,
nie mogę Ci wysłać prywatnej wiadomości bo masz tam coś ustawione nie tak
Jeśli jesteś zainteresowany 'naszym' noclegiem daj znać !
U nas, w Hajdu , od rana pada. Leje właściwie. Postanowiliśmy zakosztować słynnego 'napi menu' (danie dnia) and polecamy: Lorena-Haz , Hoforras utca 9
http://www.lorenapanzio.hu/
Napi menu na dzień dzisiejszy to było czyli po naszemu:
zestaw A - rosół, kotlet, frytki (spore ilości)
zestaw B - zupa kalafiorowa, makaron z sosem rybnym (niebo niebiańskie)
każdy zestaw po 850 f
To jedna z droższych restauracji (rzecz oczywiście względna), wszystko pięknie podane, pan właściciel mówi po polsku a przynajmniej się stara, jedzenie przepyszne.
Oprócz powyższych dań zamówiliśmy:
piwo soproni 2x550 f ( wg mnie dobre piwo, wg męża możebyć)
gyros dla syna 1x1550 f - gyros na talerzu, z frytkami i surówką, duża porcja (zjadł wszystko więc dobre było)
2 x 850 (to właśnie napi menu)
woda mineralna 320 f
pepsi cola 370 f
somloi galuska 490 f ( droższe niż u Patko, ale wg mojej oceny lepsze )
Naprawdę polecam jeśli ogranicza Was budżet bo zestawem dwudaniowym można się spokojnie najeść. Na ich stronie macie podane napi menu na każdy dzień, wystarczy wrzucić do translatora nazwy dań
W drodze do restauracji przechodziliśmy koło apartamentów Ilona, właścicielka słysząc nasz język zapytała (po węgiersku ) czy szukamy noclegu. Przed wyjazdem mocno się zastanawiałam nad nocowaniem u niej, wyszło inaczej, ale jakby ktoś był zainteresowany to podaję stronę
http://www.ilonaapartman-hajduszoboszlo.hu/
(nie sugerujcie się odległością, bo wolne miejsca ma raczej w drugim domu, trochę dalej od basenu, apartman II)
Jeśli ktoś będzie u Patko to polecam pizzę Budapeszt. Pycha ! Za 850 f