10-03-2013, 20:23
Hajduszoboszlo jest moim ulubionym kurortem Węgierskim jezdze tam od 15 lat przez ten czas wiele się tam zmieniło ciągle powstają nowe hotele restauracje same kąpielisko tez sie zmieniło 3 lata temu oddano Aqua-Palace piękny obiekt wszystko pod dachem wiec nawet jak się trafi kiepska pogoda to jest gdzie spędzić dzionek ale nawet jesli dopisze pogoda i tak proponuje jeden dzień tam spędzić. Jelsli chodzi o mówienie po Polsku to zdarzają sie Węgrzy co znaja nasz język ale napewno nie jest to wiekszosc mieszkanców tego miasta,natomiast Polskie napisy na kąpielisku, czy jadłospis w restauracji to norma, nawet komunikaty na basenach są podawane w naszym języku.Ale jeśli ktoś nie lubi tłumów ludzi niech wybierze sobie miesiąc maj pierwszą połowę czerwca lub wrzesień bo w lipcu i sierpniu jest tam naprawdę tłoczno.Baza noclegowa jest bardzo rozbudowana wszędzie pokoje do wynajęcia hotele pensjonaty wiec nawet bez rezerwacji nocleg się znajdzie,dodam ze ja na te kilkanaście razy co tam byłem tylko raz rezerwowałem kwaterę a tak to zawsze jechałem w ciemno ceny noclegów tez nie sa wygórowane,w tamtym roku byłem kilka dni w Mezőkövesd i kilka w Hajduszoboszlo to w Hajduszoboszli mniej zapłaciłem za nocleg taka samy sytuacja byla z Egerem tam tez nocleg okazał się droższy.Ale najlepiej pojechac i samemu przekonac się jak tam jest.