Liczba postów: 3,686
Liczba wątków: 85
Reputacja:
2,450
Jeśli już musisz jechać do Hajduszoboszlo. Ja na mapce z linku widzę dwie trasy: niebieska przez Gorlice, Bardejov, Presov, Kosice, Miskolc i HSB - przez autostrady na Słowacji i na Węgrzech. I szara przez Barwinek (przez Barwinek większość jeździ, większy ruch, ale droga prostsza) i na wschód przez Vranow n/T., od Satoraljaujhely wiejskimi dróżkami Pacin Cigand Kisvarda, kawałek dobrą drogą, bezsensownie na trzy kilometry wpada na autostradę i w końcu HSB. Jeśli już rozważać ten wariant wschodni (ja bym tak pojechał na pewno), to albo troszkę lepszymi drogami bliżej cywilizacji przez S-ujhely Tokaj Ny-haza HSB, albo pustkowiami i pustymi drogami z pewną ilością dziur Sarospatak (albo Pacin) Cigand Kisvarda i dalej do HSB oczywiście skrupulatnie unikając autostrady węgierskiej, a i na Słowacji żadnej na tej trasie nie ma.
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
27-05-2019, 22:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2019, 22:55 przez Portable13.)
Nie wiem dlaczego miałbym tam nie jechać - nigdy nie byłem a i wiekszość znajomych sie dobrze wypowiada o tej miejscowosci . Pojade chyba tam trasa niebieska przez Gorlice Kosice przesledzilem ją dokładnie na mapach i wydają sie lepsze drogi i nie skompilkowana trasa.
Reputacja:
2,450
No i dwie autostrady. Ale przez Gorlice Konieczną jeździłem ze dwa lata, jak jeszcze były kolejki na granicy czy jakiś remont na drodze Radom-Barwinek. Da się. W HSB też raz byłem, zobaczysz - sam ocenisz.
Reputacja:
1
A ktoś jest w stanie odpowiedzieć czy te winiety ze strony która podałem można śmiało kupować i nie problemu ?
Reputacja:
1
Dzięki na oficjalnych kupię , a jeszcze mam pytanie jak jest z płatnością karta na Węgrzech ? Karta od mbanku gwarantuje mi możliwość płacenia karta wszędzie i przeliczanie na ich ? Druga sprawa lepiej gotówka czy karta ? Jak gotówka to w jakiej walucie się płaci głównie i czy z waszego doświadczenia lepiej kartę wsiąść czy gotówkę wymienić ?
Reputacja:
2,450
28-05-2019, 11:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-2023, 13:22 przez eplus.)
Czy już coś rezerwowałeś? Zapytaj właściciela kw@tery, co sobie życzy. Ale forinty zawsze powinien przyjąć. Euro przyjmuje za to policja na Słowacji.
Wg mojego doświadczenia i praktyki wszędzie płacę kartą, chyba, że kw@tera prywatna albo stragan. Oprócz mieszkania, które może być płatne gotówką, na dzień może się przydać max. 3000-5000 forintów na rodzinę - lody, cola, jakieś pamiątki. Reszta do zapłacenia kartą.