Liczba postów: 1,227
Liczba wątków: 3
Reputacja:
678
Tak myślałem ze Sztasek zaproponuje tą trasę i przyznaje mu rację na tej trasie jest o wiele mniejsze natężenie ruchu i nie ma możliwości wjechania na jakiś płatny odcinek.(chodzi mi oczywiście po stronie Słowackiej)
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Dzieki serdeczne za wskazowki i porady. Pierwszy raz bede jechal w tym kierunku, wiec wole trzymac sie trasy, ktora nawigacja mi wyznacza.
Czy ceny winietek, ktore podaluscie to ceny jednorazowej czy tej tygodniowej?
Liczba postów: 1,227
Liczba wątków: 3
Reputacja:
678
Nie ma winiet jednorazowych na Węgrzech jest tygodniowa ale ważna 10 dni cena 2975 forint i na Słowacji tez jest 10 dniowa cena 10 euro
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Dzieki.
Przejrzalem cale forum i nie znalazlem jednoznaczjej odpowiedzi. Kojarzycie czy wymagane sa jakies poswiadczenia norarialne lub inne dokumenty potrzebne do przejazdu przez Slowacje i Wegry przez osobe, ktora widnieje w dowodzie rejestracyjnym jako wspolwlasciciel?
Liczba postów: 635
Liczba wątków: 24
Reputacja:
149
Na pewno jest to wymagane, jeśli nie jesteś właścicielem... ale IMHO powinna być zgoda (nie wiem na 100%).
Liczba postów: 429
Liczba wątków: 6
Reputacja:
424
Według naszego prawa, jako współwłaściciel, możesz władać rzeczą ( np.samochodem ), wyłączając sprzedaż, tak jak właściciel i żadne poświadczenia nie są potrzebne. Tego należałoby się trzymać. Gorzej gdyby Twoich personaliów nie było na dowodzie rejestracyjnym ale na tym forum był już gdzieś spór - jakiego rodzaju poświadczenie jest honorowane.