Wakacje się zbliżają więc coś o moim noclegu, w zeszłym roku.
Ogólnie starałem się znaleźć coś co spełni kilka kryteriów.
- tanio
-komfortowo
-bezpieczny darmowy parking
-możliwość zabukowania bez żadnych kosztów i co za tym idzie, możliwość odwołania.
-klima bo wiadomo że potrafi być tam upalnie
Szperałem i znalazłem
Na początku minusy.Oczywiście zdawałem sobie sprawę że hotel jest 'na przedmieściach' ale z dobrym połączeniem z centrum i prostym dojazdem.Patrząc od budy - most Elżbiety i cały czas główną ulicą.
W rzeczywistości , pisząc obrazowo - jedziemy, jedziemy, jedziemy, patrze na moją towarzyszkę i jej wyraz twarzy mówi jedno - ile k...jeszcze
?, ja byłem zresztą też lekko przerażony, te 10 km od Dunaju dłużyły się strasznie.
Drugi minus - mieliśmy pokój(a w zasadzie 2)od strony ulicy no i dawało się to odczuć, ale bez przesady
Trzeci - śniadania, bidne ale za tą cenę to ciężko spodziewać się czegoś lepszego.
Plusy - pierwszy też obrazowo, jak ta odległość robiła wrażenie to pierwsze dotarcie do centrum(komunikacją) pokazało że nie ma się czego bać - są autobusy ale myśmy wybierali kolejkę(15, może 20 minut) i metro(kolejne 15)
dostaliśmy 2 duże pokoje(na 2 osoby) z własną ubikacją/prysznicem, lodówką, mikrofalą, starym tv, na prawdę szybkim internetem,talerzami, sztućcami no i dobrze działającą klimą - market na dole , kolejka jeżdżąca co ok 20 minut też rzut beretem
Do tego podziemny parking - ogólnie mogę polecić głównie tym zmotoryzowanym, którzy niekoniecznie muszą mieszkać w centrum a chcą mieć niezły komfort za niską cenę.Z tego co pamiętam to wychodziło ok. 60 zł za osobę.
http://www.booking.com/hotel/hu/matyas.p...22a;dcid=1
ps w tym roku wybraliśmy (mam nadzieje) wypasiony apartament w samym centrum, niewiele drożej bo ok 70 zł za noc/osobę, z tym że nie jedziemy autem.Recenzja po powrocie