09-08-2012, 19:55
Dzięki fvg
Noclegi Tani nocleg w Budapeszcie
|
09-08-2012, 19:55
Dzięki fvg
30-08-2012, 20:10
W związku z tym, że niecałe dwa tygodnie temu wróciłam z Budapesztu, gdzie nocowałam w Kocsis Szálló, chciałam opisać moje wrażenia
Tak jak już było wspominane - jeżeli macie zamiar zwiedzać Budapeszt całymi dniami, a w hostelu jedynie spać - hostel jest jak najbardziej godny polecenia. Wygląda rzeczywiście jak hotel robotniczy, ale jest czysto, w pokoju jest łazienka i oddzielne wc. W skład wyposażenia pokoju wchodzą lodówka, telewizor (w tym CNN, BBC ), parę małych szafek, 2 duże szafy, stolik i 2 krzesła. Każdy dostaje też po 2 ręczniki oraz komplet pościeli. Problematyczną kwestią jest jedynie hostelowa kuchnia - a raczej jej brak. Istnieje pomieszczenie szumnie zwane kuchnią, ale nie ma tam nic. Ani jednej łyżki, ani jednej szklanki, talerza czy choćby bezprzewodowego czajnika. W ramach wyposażenia pokoju dostaje się dzbanek oraz 2 szklanki. Jeśli więc weźmiecie ze sobą rzeczy typu zupki chińskie, tak jak my to zaplanowaliśmy na pierwszą kolację (przylot w godzinach wieczornych), to może być problem. Na szczęście pani z recepcji była pomocna chociaż to też zależy od osoby z obsługi. Na dole w hostelu znajduje się mini knajpa, ale nie korzystaliśmy z niej, więc nie wypowiem się, jakieś 400 m dalej, przy głównej ulicy są sklepy spożywcze. Jak najbardziej polecam nocleg w tym hostelu, zapewne w przyszłości też z niego skorzystam warto jedynie w swoich planach uwzględnić brak wyposażenia hostelowej kuchni
30-08-2012, 20:20
Uff, dobrze wiedzieć, że ktoś jednak stamtąd wrócił Chyba pierwszy odzew po powrocie z hotelu na forum. Cieszę się, że się spodobało. I dzięki za Twój opis. Konfrontacja opisu i wrażenia kogoś, kto stamtąd wraca to jednak dużo!
Pozdrawiam!
Masz własną stronę internetową? Pomóż promować Forum Węgierskie!
30-08-2012, 20:50
bez przesady, przecież tam nie jest tak źle mi to przypominało trochę warunki kolonijne z końcówki lat '90 albo warunki w starszych akademikach
a tak humorystycznie - na pytanie o brak sztućców i jakichkolwiek rzeczy w kuchni pani recepcjonistka nam odpowiedziała: "Wiecie Państwo, mamy tu różnych gości" co brzmi nieco dziwnie w zderzeniu z tym, że warunki tam nie są złe. Szczerze powiedziawszy za niecałe 40 zł za dobę od osoby to i tak jest dobry standard. Pozdrawiam! (18-06-2012, 19:52)canaletto napisał(a): Tani nocleg w Budapeszcie?Byłem ,wróciłem,znakomite miejsce dla rodziny ,grupy przyjaciół.Stara kamienica (po renowacji) Kapitalna lokalizacja ,metro zółte (Oktogon),wszędzie blisko.Pobyt 9 dni ,zwiedzanie całego Budapesztu ,w miedzyczasie wypad do Wiednia - jednodniowy. Auto parkowane na placu Bohaterów,parking bezpłatny. Nowość odkrycie-wyżywienie-Oktogon Bisztro-czynne od 8 do 24. Jesz ile chcesz za 1190 Ft obiad,890 Ft sniadanie, menu wegierskie ,bierzesz talerz i konsumujesz.Picie płatne oddzielnie. Lokal otwarty w lipcu 2012 https://foursquare.com/v/oktogon-bisztr%...102ef9dba5 Reszte wrazeń między innymi z pobytu nad Balatonem opisze pózniej.
31-08-2012, 17:58
canaletto, dzięki za odzew po pobycie! Czekamy na wspomniany opis wrażeń!
05-09-2012, 21:25
Witajcie,
planujemy wybrać się w cztery osoby plus 2,5 roczne dziecko do Budapesztu. Szukamy typowego hotelu noclegowego, pisałem po angielsku do Kocsis i nic mi nie odpowiedzieli, ma ktoś jakiś kontakt do nich bądź możliwośc zaklepania noclegu dla naszej ekipy od niedzieli do wtorku/środy oraz informacje o cenie takiej przyjemności. Pozdrawiam i czekam na info ponieważ już środa a czas nagli.
05-09-2012, 21:29
Dziwne, zazwyczaj odpisują dosyć prędko. Ktoś na wcześniejszych stronach tematu wspominał, że niekiedy jest problem z formularzem kontaktowym (po jakimś czasie jego sesja wygasa - nie pamiętam szczegółów, ale jak przejrzysz temat na pewno na nie natrafisz). Być może to jest przyczyną.
05-09-2012, 21:31
Ewentualnie telefon:
+36 1 382 7490 Skoro odpisują po angielsku, to chyba też powinien ktoś tam mówić w tym języku
05-09-2012, 21:33
(05-09-2012, 21:29)fvg napisał(a): Dziwne, zazwyczaj odpisują dosyć prędko. Ktoś na wcześniejszych stronach tematu wspominał, że niekiedy jest problem z formularzem kontaktowym (po jakimś czasie jego sesja wygasa - nie pamiętam szczegółów, ale jak przejrzysz temat na pewno na nie natrafisz). Być może to jest przyczyną. z formularzem jest ok, bo wysłałem również do siebie i maila dostałem, a pisałem po angielsku więc raczej powinni chyba rozumieć |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|