14-03-2013, 11:17
Dziękuje bardzo, teraz już wiem mniej więcej, gdzie mam szukać w centrum
Noclegi Tani nocleg w Budapeszcie
|
14-03-2013, 11:17
Dziękuje bardzo, teraz już wiem mniej więcej, gdzie mam szukać w centrum
07-04-2013, 20:42
Z racji tego, że dużo osób mieszkało w Kocsisie. Czy są tam gdzieś w pobliżu jakieś takie sklepy spożywcze co by zrobić zakupy na śniadanie czy coś ?
07-04-2013, 20:51
Nie podam adresu konkretnego sklepu, bo po prostu już nie pamiętam. Ale zaraz obok jest duża ulica Fehérvári. Nie wyobrażam sobie, by nie było tam sklepiku.
Kilka minut tramwajem i jesteś przy hali targowej z fantastycznym wyborem świeżych owoców, warzyw, pieczywa, win, orzechów, mięsa, nabiału i wszystkiego, co można sobie wymarzyć Wygląda to tak: W samym hotelu też jest jakiś bufet, jeśli mnie pamięć nie myli. Może ktoś, kto był niedawno potwierdzić?
Masz własną stronę internetową? Pomóż promować Forum Węgierskie!
07-04-2013, 21:40
a możesz podać adres tej hali ?
07-04-2013, 21:57
(07-04-2013, 21:40)Pinio napisał(a): a możesz podać adres tej hali ? Jasne. Hala jest na skrzyżowaniu ulic Fehérvári út i Október huszonharmadika utca (mapka). Jest spora, także nie powinno być problemu ze znalezieniem.
08-04-2013, 15:48
WITAM !
KRYJĘ SIĘ POD PSEUDO ALOJA.... czy pokocham Węgry to się okażę , proszę was doświadczonych podróżników o pomoc...szukam pokoju w Budapeszcie zaledwie na jedną noc dla dwóch osób (oczywiście w przystępnej cenie) co gorsza wracać będę już nad ranem na lotnisku będę musiała być 4.00 Nie znam węgierskiego, szukam lokalizacji w centrum lub blisko linii M3 bądź lotniska tak aby logistycznie jak najlepiej wykorzystać krótki czas pobytu.Będę wdzięczna za pomoc mogą być inne lokalizacje. Ps oczywiście przeglądałam wątki dotyczące noclegów
15-04-2013, 23:06
Witam,
chciałabym prosić o dobrą radę gdzie przenocować za w miarę rosądną-studencką cenę. Wybieram się z chłopakiem do Budapesztu 25 czerwca (będziemy już wieczorem) i wyjeżdzamy 29 (4 noce). Interesuje nas coś generalnie w centrum, najlepiej w pokojach 2osobowych, aczkolwiek damy radę i większej paczce. Cena za noc na którą możemy sobie pozwolić to gdzieś 40-50zł.
15-04-2013, 23:07
matgozata, 18 stron tematu masz o tym. Przeczytaj, a znajdziesz mnóstwo adresów.
ja polecam najbardziej Martona
czyli budapesting.com Marton mówi po polsku!!! ma kilka świetnych mieszkań w samym centrum Pesztu. a także mały domek na płn brzegu Balatonu 200 metrów od niego, w miejscowości Zanka. Byłem już u niego chyba z 15 razy
18-04-2013, 20:45
Witajcie, jestem tu nowa, na Węgrzech jeszcze nie gościłam, ale w niedługim czasie planuję wypad do Budapesztu... znalazłam tu polecany hotel ( http://olcsoszallo.hu/index.php?option=c...&Itemid=59 ). Ale że nigdy na Węgrzech nie byłam, to mam pytanie - 1) czy bez większych problemów uda mi się tam dogadać po angielsku? 2) czy ktoś z obecnych na forum ma informację, czy potrzebna jest rezerwacja, żeby przenocować w tym hotelu w jakiś prawdopodobnie czerwcowy/lipcowy weekend (2 osoby) ? (jeśli jest potrzebna, to czy można jej dokonać mailowo, bez jakichś opłat?)
Wybaczcie mi moje pytania - dla mnie jest to naprawdę ważne, bo bardzo chciałabym zwiedzić Budapeszt możliwie tanio i bezstresowo (przynajmniej ten pierwszy raz, potem może będę umiała się wybrać bez wcześniejszej konsultacji) |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|