Liczba postów: 2,303
Liczba wątków: 240
Reputacja:
375
Cześć,
obiło mi się kiedyś o uszy, że gdzieś w Budapeszcie przyjmuje pacjentów lekarz Polak (Polka?). Kojarzy ktoś może? Podrzućcie proszę namiary na niego. Z góry dziękuję za pomoc!
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 4
Reputacja:
24
Mogę jedynie potwierdzić, że numer telefonu i adres zgadzają się. Niestety, po okrążeniu i przejechaniu w każdą możliwą stronę XV. dzielnicy nie znalazłam tej ulicy. Gdy już znalazłam, skończyły się godziny przyjęć.
A żeby dodać smaczku całej sytuacji, okazuje się, że mam lekarza po przeciwnej stronie ulicy. Nie wiem co przeskrobałam w poprzednim wcieleniu, że mam takie niesamowite szczęście :] jedyny minus to taki, że raczej tylko po węgiersku mówi, a czuję się tak, że nawet po polsku jest mi ciężko złożyć zdanie..
Życzcie mi, żebym nie wykończyła się szukając przychodni, która będzie otwarta, w której mnie przyjmą i co brzmi dla mnie najbardziej złowrogo: zarejestrują na podstawie dokumentów, które akurat mam przy sobie.
Liczba postów: 10
Liczba wątków: 3
Reputacja:
2
Dziękuję za informacje na temat polskich lekarzy w Budapeszcie! Miewałam już problemy zdrowotne i trafiłam do kilku węgierskich lekarzy (w tym jednego specjalisty). Niestety tylko najbliższa lekarka rodzinna mówi TROCHĘ po angielsku, reszta jedynie po węgiersku.
Liczba postów: 6,299
Liczba wątków: 11
Reputacja:
2,585
...tak... pani Halina jest Polką, potrafi pomóc